Ser Lapland dostępny na polskim rynku

Ser Lapland jest delikatny, mleczny, lekko słodkawy smak z nutą korzennego aromatu sprawia, że idealnie nadaje się do różnego rodzaju potraw – poczynając od tych wytrawnych, a na deserach kończąc. Swój smak zawdzięcza mleku doskonałej jakości, pochodzącemu z najczystszych terenów Europy. Ser Lapland wyróżnia się również specyficzną konsystencją – przy zwartej strukturze miąższu jest zarazem wilgotny i sprężysty, świetnie dzięki temu nadając się zarówno do podawania na ciepło, jak i na zimno. Ser jest podczas produkcji poddawany lekkiemu grillowaniu, dzięki czemu zyskuje dodatkowy, oryginalny posmak.

Oferowany przez SML Ostrołęka lapoński przysmak ma pierwotnie kształt ważącego około 1 kg okręgu o średnicy 30 cm i grubości około 1 cm. Sprzedawany jest w mniejszych porcjach, stanowiących ćwierć jego całości. Dostępny jest w dwóch wersjach, różniących się rodzajem dodanych do sera dżemów, znajdujących się wewnątrz pudełka w osobnych, niewielkich opakowaniach. Lapland w opakowaniu grafitowym wzbogacony jest dżemem z borówki arktycznej, natomiast w pomarańczowym – z moroszki, północnej maliny.

Spółdzielnia Mleczarska Ostrołęka należy do największych wytwórców produktów nabiałowych w Polsce. Firma, działająca od lat 30. XX wieku, znajduje się też w pierwszej dziesiątce eksporterów wyrobów mlecznych w kraju. SML Ostrołęka w ciągu ostatnich lat zanotowała dynamiczny wzrost sprzedaży, idący w parze z innowacjami i rozwojem zakładów: wybudowanie nowego zakładu przy wsparciu środków finansowych SAPARD i SPO oraz z przejęciem Spółdzielni Mleczarskiej w Niedzicy.

Jedną z najbardziej znanych marek Spółdzielni jest „Milandia”, grupująca innowacyjne produkty mleczarskie o najwyższej jakości: masła, śmietany, mleko, sery białe i żółte. Oferta firmy poszerza się o systematycznie o nowe wyroby, produkowane przy użyciu innowacyjnych technologii. Najbardziej innowacyjne produkty firmy to mleko świeże produkowane w technologii ESL (Extended Shelf Life) oraz seria produktów mleczarskich z dodatkiem naturalnych kwasów Omega 3 i 6 uzyskiwanych z przetworzenia oleju lnianego.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016