Häagen-Dazs rozpoczyna współpracę z siecią Subway

W dwóch testowych restauracjach sieci Subway w Szczecinie (przy Al. Niepodległości 18 oraz w CH Ster przy ul. Ku Słońcu 67) zostały wydzielone części kawiarniane. W nich od 20 listopada dostępne są lody Häagen-Dazs – na razie jedynie w ośmiu smakach, sprzedawane w opakowaniach o pojemności 100 ml.

– Poprzez współpracę z siecią Subway, znaną z serwowania dań bogatych świeże warzywa, chcemy dotrzeć do kolejnych konsumentów. Polacy coraz więcej uwagi przywiązują do jakości i poszukują naturalnych produktów spożywczych – mówi Andrzej Piątkowski, Country Manager for Poland marki Häagen-Dazs.

Häagen-Dazs jest obecna w ponad 50 krajach świata. Międzynarodowa marka lodów super premium obecna jest w Polsce od trzech lat. Sieć dysponuje trzema placówkami – dostępna jest w Galerii Mokotów, na Nowym Świecie w Warszawie oraz w Centrum Handlowym Renoma we Wrocławiu. Häagen-Dazs jest producentem i dostawcą lodów całkowicie pozbawionych sztucznych dodatków, co podkreśla, promując markę.

Subway to globalna sieć restauracji serwujących kanapki i sałatki przygotowywane na oczach klienta. W koncept marki wpisana jest zasada, że to klient decyduje o wszystkich składnikach posiłku. Sieć posiada ponad 33 tys. restauracji w 92 krajach.

 

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016