Multifood STP w Pasażu Łódźkim

Sieć Multifood STP do końca 2011 roku chce otworzyć dziesięć lokali franczyzowych i dwa własne. W przyszłym roku planowane są otwarcia restauracji w Gliwicach, w Galerii Jurajskiej w Częstochowie i Centrum Handlowym Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Sieć powiększy się również o lokalizacje w Millenium Hall w Rzeszowie, Galerii Jantar w Słupsku, Porcie Lotniczym we Wrocławiu, Sky Tower we Wrocławiu, nowej galerii w Tychach oraz w centrach handlowych w Warszawie i Krakowie.

W ciągu najbliższych 10 lat, Multifood STP zamierza otworzyć w systemie franczyzowym 100 restauracji w całej Polsce. Ponadto celem spółki wejście w 2011 roku na Giełdę Papierów Wartościowych, choć na razie nie są znane szczegóły dotyczące debiutu.

Multifood STP to pierwsza w Polsce sieć restauracji sprzedająca jedzenie w systemie samoobsługowym, na wagę. Aby otworzyć własną restaurację Multifood STP franczyzobiorca musi zainwestować 400-800 tysięcy złotych w urządzenie lokalu. Wstępna opłata franczyzowa wynosi 40 tys. zł. Multifood zatwierdza każdą lokalizację, następnie wykonuje projekt architektoniczny, projekt aranżacyjny i technologiczny dla lokalu. Zapewnia również szkolenie biorcy i jego pracowników.

Zdaniem Marzeny Krupińskiej, dyrektor ds. rozwoju, w centrach handlowych zauważalne jest duże zainteresowanie restauracjami typu fast food, ze względu na to, że Polacy po prostu lubią jeść w tego typu miejscach. Food courty wyglądają w każdej galerii handlowej prawie tak samo: KFC i McDonald’s. Alternatywą dla nich jest właśnie Multifood STP – jedyna sieć, która może konkurować z potentatami na rynku. Rodzime potrawy podane w nowoczesnej formie okazują się być strzałem w dziesiątkę.

 

Reklama

Galeria Jurajska