Multifood powiększa sieć

Na przełomie kilku lat firma otwierała nowe restauracje w ramach sieci. Jeszcze w 2010 roku, w ramach systemu Pierwszy Multifood STP, posiadała trzy lokale własne i trzy franczyzowe. Pierwszy kwartał 2011 roku, przyniósł otwarcie kolejnych dwóch sklepów franczyzowych. W lipcu uruchomiono następną i obecnie pod szyldem marki znajduje się dziewięć restauracji.

– Nasza „najmłodsza” restauracja franczyzowa, otwarta w ramach systemu Pierwszy Multifood STP została uruchomiona w lipcu 2011 roku. Otwarcie nastąpiło w Dąbrowie Górniczej w centrum handlowym Pogoria. Po tych kliku tygodniach, widzimy, że oferowane menu trafiło w gusta lokalnych klientów. Z dnia na dzień obserwujemy ustawiającą się kolejkę przy naszej restauracji. Mamy zamiar jeszcze w tym roku otworzyć kolejne 3-4 restauracje pod szyldem Pierwszy Multifood STP. Plan jest bardzo realny. Jeśli się uda, a jesteśmy przekonani że tak, będzie to oznaczać, że w ramach systemu na terenie Polski będzie funkcjonować 12-13 restauracji. Plany na 2012 rok pod względem otwarć nie są mniej ambitne niż dotychczasowy rozwój – wyjaśnia w rozmowie z Retailnet.pl Jacek Płuciennik, dyrektor ds. zasobów ludzkich spółki Multifood STP.

Pod koniec maja 2011 roku spółka Multifood STP Sp. z o.o. przekształciła się w spółkę akcyjną i przygotowuje się do wejścia na giełdę. Przekształcenie firmy i debiut na New Connect ma pozwolić osiągnąć wzrost kapitału. Pozyskane pieniądze zostaną zainwestowane w rozwój sieci. Giełdowy start ma nastąpić prawdopodobnie na początku przyszłego roku.

 

 

Reklama

Galeria Jurajska