Manufaktura: pierwszy łódzki Burger King

Daniel Kasper, Brand President marki Burger King, podkreślił, że łódzka Manufaktura jest bardzo prestiżową lokalizacją i jednym z najlepiej rozpoznawalnych miejsc w Łodzi. Uważa także, że fani Whoppera stanowią całkiem sporą w tym mieście grupę i że długo czekali na to otwarcie. Burger King to światowa sieć restauracji szybkiej obsługi, serwująca burgery grillowane na ogniu. Flagowy produkt Burger Kinga – burger Whopper – powstał 53 lata temu i każdy klient może go zamówić według swoich upodobań, zgodnie z filozofią „Have it your way”.

Pierwsza restauracja Burger King została otwarta w 1953 r. w Miami, na Florydzie. Sieć obejmuje ponad 12,2 tysiąca restauracji w ponad 76 krajach na całym świecie. W Polsce marka Burger King należy do koncernu AmRest, a 23 restauracje tej sieci są zlokalizowane w 16 miastach: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Szczecinie, Radomiu i Częstochowie i innych.

Manufaktura zlokalizowana jest w Łodzi w zabytkowych, dziewiętnastowiecznych budynkach pofabrycznych. Całkowita powierzchnia kompleksu wynosi 27 ha. W Manufakturze znajduje się 300 sklepów, butików, restauracji, kawiarni, pubów, dwupoziomowa dyskoteka, interaktywne Discovery Center „Experymentarium”, fitness klub, ścianka wspinaczkowa, centrum gier, kręgielnia i nowoczesne kino z piętnastoma salami, największy w Polsce plac zabaw sieci Kinderplaneta, Muzeum Fabryki, Teatr Mały, a także pierwszy w Łodzi czterogwiazdkowy hotel Andel’s.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016