Yogen Früz: 50 lokali w przyszłym roku

Specjalizująca się w zdrowych, mrożonych jogurtach probiotycznych Sieć Yogen Früz została założona w 1986 przez braci Serruya (Aaron i Michael), którzy dostrzegli sukces mrożonego jogurtu w kawiarniach w Stanach Zjednoczonych. To już powtórny debiut sieci w Polsce.

Pierwsze lokale Yogen Fruz pojawią się we wrześniu w stołecznym centrum handlowym Wola Park i warszawskiej Galerii Mokotów.

Yogen Fruz to zawierające probiotyki mrożone jogurty sorbety oraz smoothies, skierowane do osób, które dbają o zdrowy styl życia. Bogate w antyoksydanty oraz błonnik produkty charakteryzuje niska zawartość tłuszczu. Wyróżnia je również fakt, iż bazy do jogurtów mrożonych nie zawierają glutenu, a niektóre z nich mogą być spożywane także przez diabetyków. Każdy z produktów, czy to w postaci jogurtu mrożonego, czy też smoothies, „tworzony” jest na oczach i życzenie klienta. Wybierając spośród szerokiej palety rozmaitych owoców mrożonych, klient sam decyduje, jaki będzie ostatecznie smak jego deseru. Może również wybierać dodatki w postaci świeżych owoców oraz posypek, którymi chciałby udekorować jogurt.

W Centrum Handlowym Wola Park, Yogen Fruz będzie również oferował „U-Serve”, czyli tzw. samoobsługę. Klient będzie mógł sam zdecydować, ile i jakiego rodzaju jogurtu chciałby skosztować. Do wyboru będzie miał szeroką gamę dodatków w postaci posypek oraz świeżych owoców. Dzięki czemu stworzy własny, unikalny deser. Punkt gastronomiczny Yogen Fruz znajduje się na 1. piętrze, w obrębie food court-u.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016