Sfinks Polska stawia na nową koncepcję

– Podstawą sieci są pełnowymiarowe restauracje z obsługą kelnerską. Jednocześnie spółka chce wdrażać koncept typu express. Lokale te serwować będą dania oparte na menu restauracji Sphinx i Wook, proste w przygotowaniu, możliwe do zabrania i spożycia w ruchu. Koncepty typu express oznaczają wejście przez spółkę w nowy segment – fast casual dining- i otwarcie na dużą grupę klientów, którzy dotychczas obsługiwani byli przez globalne sieci fast food. Restauracje Sphinx Express i Wook Express będą otwierane w centrach handlowych, w miejscach o dużym natężeniu ruchu, a także w mniejszych miastach – mówi Sylwester Cacek, prezes zarządu spółki Sfinks Polska.

Obecnie w Polsce działają cztery restauracje Sphinx Express oraz jeden Wook Express w Poznaniu. Rozwój sieci Express oraz wprowadzanie konceptu do systemu franczyzowego, jak zapowiada zarząd, ma nastąpić po zakończeniu okresu testowego, który przewidywany jest na okres 6- 8 miesięcy.

Sfinks zakłada konkurowanie z fast foodami jakością i smakiem, przy zapewnieniu atrakcyjnej ceny. Koncepty typu Express umożliwiać mają szybkie zjedzenie przy stoliku lub zabranie potraw na wynos. W wystroju expressów obecne są elementy wizerunkowe nawiązujące do wnętrz pełnowymiarowych restauracji Sphinx i Wook.
 

Reklama

Galeria Jurajska