Multifood: przybywa nowych lokali

Ostatnio sieć otworzyła swój nowy lokal we Wrocławiu. Restauracja w centrum handlowym Korona działa od 22 września. W menu oprócz tradycyjnych polskich dań znajdują się również sałatki i surówki, a jeśli będzie takie zapotrzebowanie, jadłospis zostanie rozszerzony o potrawy zagraniczne. Tak jak we wszystkich lokalach STP również w tym nowopowstałym obwiązuje będzie pełna dowolność w doborze posiłków. Wszystkie dania są przyrządzane na miejscu.

To nie koniec nowych otwarć tej marki. Teraz sieć planuje także rozwój na rynkach łódzkim i śląskim.
Strategia marki Multifood STP, jak informuje zarząd na swojej stronie, została oparta na silnym i charakterystycznym pozycjonowaniu, prowadzącym do stworzenia nowej kategorii lokalu i zdobyciu pozycji prekursora i zdecydowanego lidera w nowym segmencie. W ciągu najbliższych 10 lat Multifood STP chce otworzyć w systemie franczyzowym sto restauracji w całej Polsce.

Obecnie marka posiada dziewięć lokali gastronomicznych. Większość z nich zlokalizowana jest w galeriach handlowych, a jeden umiejscowiony jest w centrum miasta tuż przy wrocławskim Rynku. Przy czym restauracje w C.H. Marino, Magnolia Park oraz na ulicy Kuźniczej 10 we Wrocławiu stanowią bezpośrednią własność firmy Multifood STP S.A. a pozostałe to restauracje franczyzowe. We Wrocławiu należą do nich lokale w Pasażu Grunwaldzkim oraz C.H. Korona. Natomiast pozostałe cztery restauracje umiejscowione są poza Wrocławiem i znajdują się w Pasażu Łódzkim (Łódź), Galerii Jurajskiej (Częstochowa), C.H. Forum (Gliwice) oraz C.H. Pogoria (Dąbrowa Górnicza).

Pod koniec maja 2011 roku spółka Multifood STP Sp. z o.o. przekształciła się w spółkę akcyjną i przygotowuje się do wejścia na giełdę. Przekształcenie firmy i debiut na New Connect ma pozwolić osiągnąć wzrost kapitału. Pozyskane pieniądze zostaną zainwestowane w rozwój sieci. Giełdowy start ma nastąpić prawdopodobnie na początku przyszłego roku.
 

Reklama

Galeria Jurajska