Empik Cafe: Nowa kawiarnia Bread & Butter

Bogusz Kruszyński, prezes Redan SA.

Bogusz Kruszyński, prezes Redan SA.

W warszawskich Złotych Tarasach otwarto pierwszy w Warszawie i drugi w kraju lokal sieci Bread & Butter. Nowy koncept gastronomiczny oferuje świeże kanapki z wyszukanymi składnikami, a także kawy, tradycyjne oraz mrożone. Wkrótce menu zostanie uzupełnione o wybrane marki win. Lokal działa od 29 kwietnia 2012 roku.

– Po sukcesie jakim było uruchomienie pilotażu na poznańskim lotnisku Ławica postanowiliśmy zaprezentować nasz nowy brand w Warszawie. Coraz szybsze tempo życia sprawia, że klienci szukają prawdziwych wartości, co również jest widocznie w sektorze food & beverage.  Klienci doceniają coraz bardziej żywność, która jest przygotowywana z pasją, troską o detale, ze świeżymi, wysokiej jakości składnikami. Co więcej, gotowi są zapłacić wyższą cenę za wysokiej jakości żywność i obsługę – Krzysztof Kaliciński, dyrektor zarządzający multibrandowej spółki Empik Cafe. – Dlatego też pracując nad stworzeniem marki skupialiśmy się głownie nad smakiem, prostotą oraz perfekcją każdego detalu. Nowa marka wpisuje się w trend slow life, gdzie prostota, styl i smak mają największe znaczenie. W Bread & Butter klasycznym smakom nadaliśmy świeży charakter i pokazaliśmy, że prosty, skandynawski design może być również ciepły i przytulny.

Spółka Empik Cafe powstała w 2008r. jako joint-venture HDS Polska Sp. z o.o. oraz Empik Sp. z o.o Kawiarnie empik cafe funkcjonują w ramach spółki Empik Cafe, będącej właścicielem 7 marek gastronomicznych, tj. empik cafe, Voyage Cafe, Flying Bistro, Business Shark, The Flame, lodziarni Furore Ice Cream Shop oraz bakery cafe Bread & Butter – lokali usytuowanych w centrach handlowych, głównych ulicach  oraz portach lotniczych i kolejowych w Polsce.
 

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016