Empik Cafe: rozwój sieci kawiarni i lodziarni w 2012 roku

Wnętrze salonu City Sport

Wnętrze salonu City Sport

– Od początku roku spółka Empik Cafe utrzymuje szybkie tempo rozwoju. W pierwszych miesiącach 2012 otworzyliśmy 14 nowych lokali– mówi Krzysztof Kaliciński, dyrektor zarządzający spółki. Tylko w ostatnim tygodniu otworzyliśmy cztery.

Wśród nowych punktów dominuja kawiarnie empik cafe, którego otwarto dziewieć. Ponadto otwarto dwie lodziarnie Furore Ice Cream Shop, restaurację Flying Bistro na wrocławskim lotnisku oraz The Flame Restaurants and Bar w nowym terminalu gdańskiego lotniska oraz nową bakery cafe Bread & Butter w warszawskich Złotych Tarasach. Rozwój spółki jest wielokierunkowy – nowe punkty sprzedaży spółki powstają zarówno w centrach handlowych, jak i na lotniskach czy przy reprezentacyjnych ulicach.

– Druga połowa roku zapowiada się równie dynamiczne. Nasz portfel marek pozwala nam rozpatrywać bardzo różne lokalizacje, a zmiany w poszczególnych brandach – szczególnie remodeling empik cafe i nowe brandy, pozwalają nam skutecznie konkurować o względy coraz bardziej wymagających klientów – dodaje Krzysztof Kaliciński.

Spółka Empik Cafe powstała w 2008 r. jako joint-venture HDS Polska sp. z o.o. oraz Empik sp. z o.o . Spółka jest właścicielem 7 brandów gastronomicznych, tj. empik cafe, Bread & Butter, Voyage Cafe, Flying Bistro, Business Shark, Furore Ice Cream Shop oraz The Flame Restaurant & Bar.  Lokale usytuowane są w centrach handlowych, głównych portach lotniczych oraz prestiżowych ulicach i biurowcach.
 

Reklama

Galeria Jurajska