Lodziarnia sieci Furore Ice Cream Shop

– Do końca czerwca 2012 otworzyliśmy 15 nowych lokali– mówi Krzysztof Kaliciński, dyrektor zarządzający spółki Empik Cafe. -Wśród nich 10 nowych kawiarni empik cafe, 2 lodziarnie Furore Ice Cream Shop, restauracja Flying Bistro na wrocławskim lotnisku, The Flame Restaurants and Bar w nowym terminalu gdańskiego lotniska oraz nowa bakery cafe Bread & Butter w warszawskich Złotych Tarasach.

Najnowszy lokal spółki to kawiarnia empik cafe na Dworcu Centralnym w Warszawie, gdzie po remoncie dworca kawiarnia wróciła na swoje dawne miejsce. 

– W tej chwili rozpoczęliśmy budowę kawiarni empik cafe w szczecińskim Outlet Factory, którą zamierzamy otworzyć na początku września. Jesteśmy również w trakcie negocjacji nowych lokalizacji głównie dla empik cafe oraz Bread & Butter – dodaje Krzysztof Kaliciński.

Spółka empik cafe powstała w 2008 roku jako joint-venture HDS Polska sp. z o.o. oraz Empik sp. z o.o. Spółka jest właścicielem 7 brandów gastronomicznych, tj. empik cafe, Bread & Butter, Voyage Cafe, Flying Bistro, Business Shark, Furore Ice Cream Shop oraz The Flame Restaurant & Bar.  Lokale usytuowane są w centrach handlowych, głównych portach lotniczych oraz prestiżowych ulicach i biurowcach.