Restauracja Subway

Sieć restauracji szybkiej obsługi Subway opracowała nową strategię wspierającą rozwój sieci sprzedaży w Polsce poprzez franczyzę. Obecnie sieć posiada w kraju ok. 60 lokali , a kolejne 10 jest obecnie w budowie.

Firma rozwija nowy format sprzedaży- kioski handlowe o powierzchni około 10 mkw.,

Stają one tam, gdzie  nie ma wystarczającej przestrzeni na klasyczną restaurację. Sieć Subway liczy ponad 37 tys. restauracji zlokalizowanych w 100 krajach i jest jedną z największych sieci restauracyjnych na świecie. Pierwsza placówka w Polsce powstała w 2000 roku w Warszawie. Lokale Subway powstają m.in.  w centrach i galeriach handlowych ( np. CH Magnolia we Wrocławiu, CH Lublin Plaza, Galeria Krakowska, łódzka Manufaktura, warszawska Galeria Mokotów).

Wszystkie placówki sieci Subway prowadzone są przez franczyzobiorców. Szczególnie szybki rozwój Subway odnotowuje w Europie Środkowej i Wschodniej. Restauracje Subway są znane z amerykańskich sandwiczy nazywanych potocznie Sub’ami, przyrządzanych na oczach klienta i zgodnie z jego życzeniem.