Gastromall: co najmniej 5 restauracji Olimp w 2013

Restauracja Olimp w Galerii Rzeszów

Restauracja Olimp w Galerii Rzeszów

Spółka Gastromall planuje w 2013 roku uruchomić co najmniej pięć restauracji sieci Olimp. –  Będziemy rozwijać sieć poprzez punkty własne i franczyzowe. W najbliższym czasie zostanie otwarta restauracja franczyzowa w Centrum Handlowym Europa Centralna w Gliwicach, a jesienią w Poznań City Center. Natomiast dwie restauracje własne ruszą w pierwszym półroczu i jedna w drugiej połowie roku. Ponadto rozpatrujemy wszystkie nadesłane propozycje nowych lokalizacji. Dlatego liczba placówek może być większa – powiedziała redakcji Retailnet.pl Izabella Domaradzka, koordynator projektów Grupa Gastromall.

– Oprócz lokalizowania restauracji Olimp w galeriach handlowych, chcemy otwierać większe lokale w budynkach biurowych.

– W tym roku zamierzamy również otwierać lodziarnie Lovit. Musimy najpierw stworzyć odpowiednią logistykę. Pracujemy także nad konceptem kawiarni Point Frappe.

W mijającym roku rozszerzono sieć Olimp o cztery restauracje franczyzowe i trzy własne.  Dwunasta restauracja w nowej aranżacji znajduje się w krakowskiej Galerii Kazimierz. Lokal usytuowany jest w centrum food courtu na poziomie 1, obok Cinema City. Powierzchnia kuchenna restauracji to około 65 mkw. Natomiast 13. punkt sieci otwarto 7 stycznia 2013 roku w Enterprise Park.

Gastromall działa na rynku gastronomicznym od 1995 roku. Większość punktów restauracyjnych spółki mieści się w krakowskich galeriach handlowych. Obecnie spółka posiada 13 restauracji Olimp (9 własnych i 4 franczyzowe).

W skład Gastromall wchodzą cztery główne marki gastronomiczne: restauracje typu casual dining – sieć restauracji Olimp z jedzeniem na wagę, oferująca dania kuchni śródziemnomorskiej i polskiej, restauracje włoskie z obsługą kelnerską – Cesare Ristorante, kawiarnio- lodziarnie – Point Frappe, oferujące kawę, herbatę, soki a także lody, desery lodowe, ciasta i gofry oraz wyspy lodowe – Lovit.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016