Piotr Czerski, Golden Chicken: 10-15 nowych lokali w ciągu 5 lat

Piotr Czerski

Piotr Czerski

Przedstawiciele spółki Golden Chicken planują stworzyć sieć restauracji szybkiej obsługi.

W ubiegłym roku otwarto pierwszy lokal sieci w Świdniku.

– Pierwszy lokal Golden Chicken Restaurant uruchomiliśmy w październiku 2012 roku w Galerii Venus w Świdniku. Restauracja ma 110 mkw. powierzchni i jest obiektem realizującym koncepcję szybkiej i przyjaznej obsługi konsumenta. W planach mamy ekspansję na kolejnych rynkach. W pierwszej kolejności postawimy na województwo lubelskie. W ciągu najbliższych 5 lat chcemy stworzyć sieć liczącą 10 do 15 lokali – powiedział w rozmowie z portalem Retailnet Piotr Czerski, dyrektor operacyjny, Golden Chicken sp. z o.o. sp. komandytowa.

Spółka planuje uruchamianie lokali w formatach dostosowanych do food courtów centrów handlowych, w mniejszych aglomeracjach miejskich oraz w sąsiedztwie ważnych węzłów komunikacyjnych.

– Lokal w Galerii Venus jest niestandardowym konceptem, gdyż oprócz punktu sprzedaży oferujemy także własną strefę ze stolikami. Docelowo zamierzamy lokalizować nasze punkty w istniejących już w centrach handlowych strefach gastronomicznych, które mają wspólną strefę konsumpcyjną. To ogranicza koszty gdyż wymaga organizacji tylko zaplecza kuchenno – sprzedażowego – dodaje Piotr Czerski.

Golden Chicken Restaurant to koncepcja restauracji szybkiej obsługi serwująca jedzenie przygotowane ze świeżych i zdrowych produktów.

Właścicielem sieci jest firma Golden Chicken sp. z o.o. sp. komandytowa.

Reklama

Galeria Jurajska