Restauracja Olimp
Restauracja Olimp, Gastromall

Grupa Gastromall intensywnie rozwija strukturę franczyzową sieci Olimp. W zeszłym tygodniu podpisała umowę najmu powierzchni pod restaurację Olimp w budowanym Parku Handlowym Bielany we Wrocławiu. W nowej restauracji o powierzchni 95 mkw. pracę znajdzie 10 osób.

Rozbudowany i zmodernizowany Park Handlowy Bielany będzie miał 145 tys. mkw. powierzchni handlowej (obecnie 80 tys. mkw.) i stanie się największym centrum handlowym w Polsce. Znajdzie się tu około 200 najemców – niemal trzykrotnie więcej niż dotychczas. Otwarcie przewidziano na 2015 rok.

Olimp to jedna z najszybciej rozwijających się sieci restauracji serwujących posiłki na wagę w Polsce. Obecnie Gastromall posiada 16 punktów gastronomicznych (11 restauracji własnych oraz 5 franczyzowych) pod marką Olimp w galeriach handlowych oraz w centrach biurowych w całym kraju m.in.: w CH Europa Centralna,  w Galerii Rzeszów, czy w Galerii Solnej w Inowrocławiu.

Kolejne umowy z zarządcami centrów handlowych i biurowych w atrakcyjnych i prestiżowych lokalizacjach są w ostatnich fazach negocjacji. Wkrótce ruszy także specjalna platforma ułatwiająca partnerom biznesowym grupy oraz franczyzobiorcom prowadzenie lokali oraz codzienne zarządzanie restauracją. Projekt ma na celu zacieśnienie współpracy pomiędzy centralą a jednostkami franczyzowymi a także zwiększenie potencjału marki Olimp poprzez efektywne i sprawne zarządzanie.

W skład Gastromall wchodzą cztery główne marki gastronomiczne: restauracje typu casual dining – sieć restauracji Olimp z jedzeniem na wagę, oferująca dania kuchni śródziemnomorskiej i polskiej, restauracje włoskie z obsługą kelnerską – Cesare Ristorante, kawiarnio- lodziarnie – Point Frappe, oferujące kawę, herbatę, soki a także lody, desery lodowe, ciasta i gofry oraz wyspy lodowe – Lovit.