Szersza oferta food courtu Galerii Mokotów

Wizualizacja Galerii Mokotów po rozbudowie

Wizualizacja Galerii Mokotów po rozbudowie

Do stolicy zawitał autorski projekt gastronomiczny, który powstał w Krakowie ponad rok temu. W Alei Smaków Galerii Mokotów został otwarty nowy lokal – Bistro de la Gare.

Jak tłumaczy właściciel i założyciel Bistro de la Gare, warszawska restauracja jest kontynuacją pierwszego pomysłu, który został bardzo dobrze przyjęty w Krakowie.

– Pierwszy lokal otworzyliśmy w Galerii Krakowskiej, która znajduje się w pobliżu dworca; stąd wzięła się nazwa naszej restauracji – tłumaczy pełnomocnik założycieli Krzysztof Setkowicz.

Mimo że Galerię Mokotów od dworca dzieli kilka kilometrów, to spełnia najważniejszy warunek, jaki postawili sobie właściciele, tworząc model biznesowy dla swoich restauracji – jest to miejsce high endowe, wysoko pozycjonowane. – Tworzymy miejsce dla klienta wymagającego – tłumaczy Krzysztof Setkowicz.

Nowe bistro w Alei Smaków zajmuje powierzchnię 230 mkw. i jest podzielone na część lunchową i kawiarnianą. O menu dba szef kuchni, Francuz Anthony Lelièvre. Bistro to miejsce doskonałe zarówno na szybki lunch, ale też na dłuższą kolację. Część kawiarnianą uzupełnia krakowska cukiernia Słodki Wentzl, której tradycja sięga 1792 roku.

Galeria Mokotów to centrum handlowo-rozrywkowe należące do Unibail-Rodamco. Na powierzchni trzech pięter w galerii handlowej mieści około 260 sklepów i punktów handlowych, fitness klub, kino, pełen wybór restauracji i kawiarni, usługi oraz parking na 2,3 tys. samochodów. Powierzchnia handlowa w Galerii Mokotów jest wynajęta w 100 proc.

Reklama

Galeria Jurajska