JLL

Firma JLL poinformowała o awansach na stanowiska dyrektorskie w strukturach firmy w Polsce.

Agnieszka Kołat otrzymała awans na stanowisko dyrektorskie wysokiego szczebla – National Director w Dziale Rynków Kapitałowych Nieruchomości Handlowych w Europie Środkowo – Wschodniej. Kołat ma ponad 12 lat doświadczenia na rynku nieruchomości. Uczestniczyła w szeregu transakcji, których przedmiotem były wiodące w swojej kategorii centra handlowe, takie jak Silesia City Center w Katowicach (ok. 400 mln euro), Galeria Dominikańska we Wrocławiu (ok. 152 mln euro), Manufaktura w Łodzi (390 mln euro), Olimpia Brno (wartość poufna), Promenada w Warszawie (171 mln euro), Mall of Sofia (ponad 100 mln euro) czy Allee w Budapeszcie (100 mln euro za nabycie 50% udziałów). Do tej pory Agnieszka Kołat świadczyła usługi doradztwa strategicznego przy transakcjach o łącznej wartości ok. 3,22 mld euro. Jest członkiem RICS.

Dagmara Filipiak uzyskała awans na stanowisko dyrektorskie typu Associate Director w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych. Filipiak ma ponad dziewięć lat doświadczenia w zakresie nieruchomości handlowych. Realizuje projekty z obszaru doradztwa i komercjalizacji takich obiektów jak Blue City, Ethos czy Klif w Warszawie, a także Galeria Malta w Poznaniu. Wcześniej współpracowała również z tak wiodącymi deweloperami i inwestorami jak GTC, Multi Development, CDI. Dagmara reprezentuje także najemców w ich planach ekspansji na terenie Polski. Współpracowała z takimi markami jak m.in. Claire’s, Toys’R’Us, LC Waikiki czy Kari. Jest absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu na kierunku Zarządzanie Inwestycjami i Nieruchomościami.

JLL jest międzynarodową firmą doradczą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. JLL obsługuje klientów w 75 krajach na świecie. Dochód firmy w 2013 roku wyniósł ponad 4,0 mld USD. JLL zarządza obiektami o łącznej powierzchni ok. 280 mln mkw. W 2013 r. firma zrealizowała na całym świecie transakcje o łącznej wartości 99 mld USD.