Więcej restauracji American Trading Company

Lokal sieci American Trading Company

Lokal sieci American Trading Company

Firma American Trading Company, właściciel sieci lokali gastronomicznych Express Kuchnia Marche i Sevi Kebab/Oriental, pozyskuje nowe lokalizacje dla swoich restauracji. Ekspansja prowadzona jest przez rozwój lokali własnych i franczyzowych.

– Właśnie ruszył kolejny lokal Express Kuchnia Marche w poznańskim Centrum Handlowym King Cross Marcelin. Jest to kolejna placówka franczyzowa naszej sieci i piąty lokal w Poznaniu. W planach są kolejne otwarcia zarówno restauracji, które będą działać pod szyldem Express Kuchnia Marche, jak i konceptu Sevi Kebab – mówi w rozmowie z portalem Retailnet Agnieszka Żółkiewicz, Project Manager, American Trading Company sp. z o.o. sp. k.

Spółka American Trading Company prowadzi ekspansję w oparciu o specjalnie stworzony system franczyzowy.

– Nasze restauracje funkcjonują w zróżnicowanym otoczeniu rynkowym, posiadają dopasowaną do potrzeb gości ofertę gastronomiczną, która cieszy się dużym uznaniem i popularnością. Chcemy w związku z tym rozwijać nasze formaty także w oparciu o system franczyzowy. Naszym partnerom biznesowym zapewniamy niezbędny know-how oraz pomoc w doborze, aranżacji lokalu i szkoleniu personelu. Inwestycja w lokal Express Kuchnia Marche wynosi obecnie 350 tys. zł plus koszty adaptacji budowalnej, natomiast w format Sevi Kebab 200 tys. zł plus koszty adaptacji budowalnej. Powierzchnia lokalu potrzebna na prowadzenie konceptu Sevi Kebab to ok. 60 mkw., Express Kuchnia Marche ok. 80-100 mkw. – wyjaśnia Agnieszka Żółkiewicz.

Restauracje Express Kuchnia Marche oferują dania kuchni polskiej z elementami kuchni świata. Potrawy serwowane są w formie gorącego bufetu w doskonale sprawdzającym się systemie na wagę. Dzięki sprzedaży dań na wagę klienci mogą dowolnie skomponować swój talerz potraw i bez względu na rodzaj potraw, które wybiorą, zawsze płacą określoną kwotę za 100 gram.

Aktualnie American Trading Company posiada 13 restauracji własnych Express Kuchnia Marche i Sevi Kebab/Oriental oraz 14 restauracji franczyzowych. Intensywnie prowadzona ekspansja, jak podkreślają właściciel sieci, wynika m.in. z odpowiedzi na potrzeby rynku i duże zainteresowanie jakim cieszy się format sprzedaży gotowych dań na wagę.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016