10 restauracji United Chicken

United Chicken

W centrum handlowym w Kościerzynie otwarto najnowszą restaurację United Chicken. Jest to 10 placówka należąca do tej sieci gastronomicznej. Restauracja w galerii w Kościerzynie zajęła powierzchnię 226 mkw.

Nowy lokal jako pierwszy tej sieci posiada wydzieloną strefę kawiarnianą pod nazwą UCafe. Kierowcy samochodów osobowych mogą skorzystać z oferty drive-thru, umożliwiającej składanie i odbiór zamówienia z samochodu.

– Dwucyfrowa liczba placówek United Chicken to dla nas duży powód do satysfakcji. Rozwijamy się przecież na bardzo konkurencyjnym rynku – mówi dla Retailnet Marcin Bonawenturczak, prezes zarządu United Chicken sp. z o.o.

– Z dużym optymizmem patrzymy na najbliższe miesiące, które przyniosą efekty rozmów prowadzonych z przedsiębiorcami zainteresowanymi naszą ofertą franczyzową – dodaje Marcin Bonawenturczak.

Restauracja w Kościerzynie to druga placówka uruchomiona w ostatnim okresie przez sieć. Poprzednia, otwarta w grudniu 2014 r., jest zlokalizowana w Rypinie. Jej franczyzobiorcą jest ta sama osoba, która prowadzi już placówkę United Chicken w Brodnicy. Zdaniem prezesa Bonawenturczaka to dowód na to, że proponowana przez spółkę franczyza jest opłacalnym przedsięwzięciem.

United Chicken to sieć typu Premium Quick Service Restaurant. Jest siecią franczyzową, która udostępnia najbardziej zaawansowaną technologię przyrządzania kurczaka typu crispy. W ramach umów franczyzowych oferuje trzy formaty lokalu: niezależny, drive i foodcourt.

Restauracje United Chicken oferują swoim klientom kurczaka w panierce oraz skomponowane według własnych receptur tortille oraz kanapki z kurczakiem.

Reklama

SCF 2017 Spring 1-15.12.2016