Vincent rozwija sieć franczyzową

Cukiernia

Cukiernia

Sieć kawiarnio-piekarni Vincent wkrótce powiększy się o nowe lokalizacje. Spółka planuje rozwijać swoją markę w oparciu o system franczyzowy.

Pierwsza franczyzowa placówka kawiarnio-piekarni Vincent została uruchomiona w połowie stycznia 2015 roku we Wrocławiu.

Ekspansja w systemie franczyzowym

W sieci Vincent działają obecnie cztery lokale – trzy z nich zlokalizowane są w Warszawie – w Centrum Handlowym Arkadia, na Nowym Świecie oraz na ulicy Chmielnej.

– Oferta franczyzowa naszej sieci została uruchomiona w ubiegłym roku i już po niespełna dwóch miesiącach pozyskaliśmy obecnego franczyzobiorcę z Wrocławia – mówi Vincent Gauthier, właściciel sieci.

– Prace nad przygotowaniem lokalu do otwarcia trwały kilka miesięcy. Jest to proces, który wymaga dokładności i precyzji, szczególnie dotyczy to szkolenia przyszłych piekarzy, którzy będą pracować według naszych receptur – dodaje Vincent.

Koncept kawiarnio-piekarni

W nowym punkcie będą dostępne oprócz pieczywa także tradycyjne francuskie quiche, panini, sałatki, a także słodycze i kawa.

– Na tym nie koniec, prowadzimy kolejne rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, jeszcze w tym roku uruchomimy kilka nowych lokali – mówi Marta Krawczyk, marketing manager sieci Vincent.

Sieć Vincent to francuska piekarnia w Polsce. Do wypieku pieczywa firma sprowadza mąkę z Francji. Wystrój lokali Vincent nawiązuje do paryskich ulic.

Reklama

Galeria Jurajska