7th Street – Bar & Grill
7th Street – Bar & Grill

11 kwietnia br. odbyło się oficjalne otwarcie restauracji 7th Street w Słupsku. Restauracja zlokalizowana jest Centrum Handlowym Jantar. To już 12 lokal sieci oraz 10 pod marką 7th Street – Bar & Grill.

Nowa lokalizacja

– Do dyspozycji naszych gości oddaliśmy 65 miejsc siedzących. Lokal zlokalizowany jest w dolnej kondygnacji w strefie food court. W bezpośrednim otoczeniu naszej restauracji znajdują się m.in. takie marki jak Subway, Berlin Kebap, KFC. Lokal posiada miejsca siedzące wewnątrz restauracji dedykowane tylko i wyłącznie dla gości 7th Street – mówi Łukasz Błażejewski, manager ds. franczyzy 7th Street i Meat & Fit

– Ponownie zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni przez naszych gości. Podczas inauguracyjnego weekendu odwiedziło nas blisko 2,5 tys. osób, co jednocześnie przebija dotychczasowy rekord sieci jaki maił miejsce podczas otwarcia w Olkuszu – podkreśla Łukasz Błażejewski.

– Aktualnie poszukujemy franczyzobiorców w kolejnych miastach m.in. w Gdańsku, Szczecinie, Bydgoszczy, Toruniu oraz Lublinie – dodał Łukasz Błażejewski.

Sieć 7th Street

7th Street – Bar & Grill to sieć restauracji serwujących dania typowo amerykańskie, budowana na zasadach franczyzy. 7th Street, przy współpracy ze swoimi partnerami, zapewnia franczyzobiorcom nieodpłatnie część wyposażenia m.in. część urządzeń kuchennych, zamrażalki, lodówki, ogródek letni, potykacze reklamowe oraz odzież roboczą.

Minimalna kwota potrzebna do otwarcia restauracji sieci 7th Street wynosi 80–100 tys. zł w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii. Natomiast kwota wybudowania nowej restauracji może wahać się od 180 tys. zł w górę w zależności od wielkości i stanu technicznego lokalu. Minimalna powierzchnia lokalu sieci to 60 mkw. Firma sugeruje jednak lokale o powierzchni 120 mkw. i więcej. Lokal musi posiadać bezpośrednie wejście z ulicy lub znajdować się w centrum handlowym.

Łukasz Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W 2011 sprzedał wszystkie udziały Panu Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza siecią restauracji z kuchnią amerykańską pod marką „7th Street- Bar & Grill” oraz siecią punktów gastronomicznych pod marką „Meat & Fit”.