Marta Augustyn
Marta Augustyn,JLL

Marta Augustyn awansowała na stanowisko dyrektorskie wysokiego szczebla – National Director w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych. Marta ma 15 lat doświadczenia na rynku nieruchomości handlowych. Współpracowała z wiodącymi deweloperami i inwestorami z sektora – m.in. Multi Development, CDI, Liebrecht & wooD, Kulczyk Silverstein, Pradera czy AEW. Brała udział w komercjalizacji szeregu znanych centrów handlowych, takich jak Galeria Sfera, Renoma Wrocław, Klif Warszawa i Gdynia, Wola Park, Plac Unii, Forum Koszalin, Forum Gdańsk, Blue City etc. Jednym z głównych obszarów kompetencji Marty Augustyn jest reprezentacja i wsparcie najemcy w procesie określania długofalowej strategii najmu, debiutu i ekspansji światowych marek na polskim rynku. Aktualnie współpracuje z międzynarodowymi modowymi gigantami (np. Hollister i LC Waikiki). Przed dołączeniem do JLL w 2007 r. zaangażowana była w komercjalizację projektów z portfolio Apsys Polska (Manufaktura w Łodzi, Wzgórze w Gdyni i ówczesna Łacina w Poznaniu). Jest absolwentką filologii francuskiej na Uniwersytecie Warszawskim oraz podyplomowej administracji na Uniwersytecie Łódzkim.

Krzysztof Jarocki uzyskał awans na stanowisko dyrektorskie wysokiego szczebla – National Director w Dziale Wycen. Ma ponad 12 lat doświadczenia na rynku nieruchomości w Polsce przy wycenach projektów komercyjnych. Do zakresu jego obowiązków w JLL należy współpraca z sektorem bankowym, koordynacja wycen portfolio oraz bieżące zarządzanie i realizacja wycen nieruchomości. Posiada wysokie kompetencje szczególnie w obszarze wycen projektów handlowych, biurowych i gruntów inwestycyjnych. Jest członkiem Królewskiego Instytutu Dyplomowanych Rzeczoznawców (RICS) oraz polskim uprawnionym rzeczoznawcą majątkowym. W ubiegłym roku uzyskał certyfikat CIS HypZert MLV – HypZert Real Estate Valuer for Mortgage Lending Valuation. Jest absolwentem kierunku geodezja i wycena nieruchomości na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie oraz studiów podyplomowych z wyceny i zarządzania na Uniwersytecie Sheffield Hallam w Wielkiej Brytanii.

Ewelina Kanownik-Guzal otrzymała awans na stanowisko dyrektorskie typu Associate Director w Dziale Wycen. Ma dziewięć lat doświadczenia na rynku nieruchomości komercyjnych. Odpowiada za przygotowywanie i koordynowanie wycen nieruchomości z każdego sektora, zarówno dla polskich, jak i zagranicznych klientów. Jest uprawnionym rzeczoznawcą majątkowym i należy do Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Jest absolwentką zarządzania i marketingu na Uniwersytecie Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie oraz wyceny i zarządzania nieruchomościami na Uniwersytecie Sheffield Hallam i Uniwersytecie Nottingham Trent. Ukończyła również studia podyplomowe z wycen na Politechnice Warszawskiej.

Jan Zombirt otrzymał awans na stanowisko dyrektorskie – Associate Director – w Dziale Badań Rynku i Doradztwa. Do jego głównych obowiązków należy strategiczne doradztwo przy projektach realizowanych wspólnie lub na rzecz sektora publicznego oraz przy kompleksowych, unikalnych raportach analitycznych obejmujących różne obszary rynku, prowadzonych również z partnerami zewnętrznymi. Z JLL związany jest od 2009 r. Przez ostatnie lata odpowiadał za analizę rynków powierzchni handlowych i magazynowych – doradzał klientom zewnętrznym i wspierał projekty realizowane przez zespoły wycen i rynków kapitałowych w ramach JLL. Współpracował m.in. z Prologis, Tesco, GTC, Neinver, IKEA, Plaza Centers, Mayland, Partnertech czy Akron. Wcześniej pracował w TVN S.A., gdzie był odpowiedzialny za badania rynku reklamy telewizyjnej i analizy oglądalności. Jest absolwentem gospodarki przestrzennej w Szkole Głównej Handlowej.

JLL jest partnerem merytorycznym Shopping Center Forum 2015 Fall Edition. Z przedstawicielami firmy będzie można spotkać się przy stoisku 6.4