Sieć „u Lodziarzy” powiększy się o 20 nowych lokali

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” zdobywa kolejne rynki. Aktualnie działa 18 placówek. W tym roku przybędzie minimum 20.

Kiedy dwa lata temu powstała w Białymstoku pierwsza Wytwórnia Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy” właściciele po cichu liczyli na sukces, ale nie spodziewali się, że nadejdzie on tak szybko i na taką skalę. W poprzednim sezonie w całej Polsce funkcjonowało 13 lodziarni pod tym szyldem. W tym, franczyzowa sieć planuje otworzyć kilkanaście kolejnych lokali. Nowe placówki powstaną także w centrach i galeriach handlowych.

Franczyza sieci „u Lodziarzy”

– Zachęceni serdecznym przyjęciem ze strony konsumentów postanowiliśmy stworzyć sieć franczyzową. Od tego czasu lista naszych lodziarni systematycznie się powiększa – przyznaje Aleksandra Szarkowska, manager Wytwórni Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy”.

Kolejne punkty powstawały kolejno w Augustowie, Łomży, Suwałkach, Ełku, Białymstoku  – w Atrium Biała i Galerii Alfa. W ubiegłym roku w Trójmieście otworzyły się aż trzy w: Gdyni, Rumi i Gdańsku.  W międzyczasie zaś do sieci dołączały kolejne – w Olsztynie, Żarach, Białej Podlaskiej.

– W tym roku zaplanowano otwarcia kolejnych lodziarni. Ile finalnie ich powstanie trudno przewidzieć, ponieważ wciąż prowadzimy rozmowy z zainteresowanymi nawiązaniem współpracy przedsiębiorcami. Na pewno w tym sezonie przybędzie minimum 20 nowych punktów – dodaje przedstawicielka sieci.

u-lodziarzy

Ekspansja sieci „u Lodziarzy”

Nowe Wytwórnie „u Lodziarzy” będzie można od tego sezonu spotkać m.in. w  Katowicach i Jaworznie. Dodatkowo zaś powstaną trzy lodziarnie w Krakowie i tyle samo w stolicy. Sieć jest rozwijana w oparciu o system franczyzowy. Spółka otwiera zarówno lokale standardowe jak i wyspy handlowe.

– Wierzymy, że nowo powstające lodziarnie powtórzą sukces tych, dotychczas działających. Mamy nadzieję, że również i tam klienci rozsmakują się naszymi niepowtarzalnymi lodowymi specjałami – przyznaje Aleksandra Szarkowska, manager marki.

To, co niezmiennie wyróżnia lody z Wytwórni to wspomniana oryginalna, polska receptura ich przygotowywania, która powstała w okresie międzywojennym. Dzięki wykorzystaniu odpowiedniej technologii, twórcom lodziarni udało się odtworzyć ich smak i konsystencję.

Przypomnijmy, pierwszy lokal sieci został otwarty dokładnie dwa lata temu w Białymstoku. Aktualnie działa 18 placówek.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

PARTNER MIESIĄCA RETAILNET.PL

Nowa Stacja, wszystko w jednym miejscu.

Nowa Stacja w Pruszkowie to nowoczesne centrum, które doskonale wpisuje się w potrzeby współczesnych konsumentów.