gringo

Przybędzie lokali sieci gastronomicznej Gringo Bar. Właściciel marki po otwarciu kilku lokali własnych planuje rozwój w oparciu o system franczyzowy.

Aktualnie działają 4 lokale sieci oferującej dania kuchni meksykańskiej. Jednak w związku z roznąsym zainteresowaniem siecią, jej właściciele chcą w ruszyć z systemem franczyzowym jeszcze w tym roku. i pierwsze nowe lokale otworzyć w 2018 r.

Gringo Bar rusza z franczyzą

– Wraz z sukcesem naszej marki i rosnącym zainteresowaniem kuchnią typu tex-mex postanowiliśmy wyjść naprzeciw potrzebom rynku i rozwijać się w ramach franczyzy. W związku z tym oprócz otwierania nowych lokali własnych planujemy również uruchomić sprzedaż systemu franczyzowego opartego na wieloletnim doświadczeniu zdobytym w gastronomii. Rekrutację franczyzobiorców rozpoczniemy w ostatnim kwartale 2017 roku, natomiast na początku 2018 roku planujemy otworzyć pierwsze bary oparte na nowym modelu – informuje zarząd spółki Gringo Bar Sp. z o.o., która jest właścicielem marki.

Spółka szuka partnerów biznesowych w miastach powyżej 150 tys. mieszkańców, którzy gotowi są zainwestować w otwarcie nowych lokali. Optymalna powierzchnia lokalu dla Gringo Bar to 50 -70 mkw.

4 lokale w sieci Gringo Bar

Gringo Bar to koncept własny, o profilu tex-mex, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie. Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki.

Pierwszy lokal sieci został otwarty w 2014 roku na Mokotowie, kolejny powstał w Poznaniu.  W październiku 2016 r. marka zadebiutowała w obiekcie handlowym w stolicy – Hali Koszyki.