Oświadczenie Griffin Real Estate

hala-koszyki

Zarządu spółki Griffin Real Estate wydał specjalne oświadczenie, dotyczące decyzji IV Wydziału Karnego Sądu Rejonowego Katowice Wschód o tymczasowym aresztowaniu pana Przemysława Krycha, partnera zarządzającego i założyciela firmy Griffin Real Estate. Poniżej prezentujemy pełną treść oświadczenia.

Zarząd firmy wyraża głębokie przekonanie, że postawione zarzuty są bezpodstawne, a także, że Przemysław Krych nigdy nie popełnił żadnego przestępstwa. Uważamy również, że Pan Krych, będący osobą o wysokiej reputacji, będzie współpracował z organami wymiary sprawiedliwości i że środek zabezpieczający w postaci tymczasowego aresztowania nie jest adekwatny do sytuacji. Wierzymy, że sąd wyższej instancji uwzględni zażalenie na tę krzywdzącą decyzję.

Jednocześnie potwierdzamy, że niektóre spółki związane z Griffin Real Estate wspierały inicjatywy Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym w Stróżach. Działania te były podejmowane zgodnie ze strategią z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Spółki związane z Griffin Real Estate odpowiedziały na konkretne prośby fundacji o sponsoring działań o charakterze charytatywnym, m.in. wsparcie szpitala dla osób chorych na autyzm czy rozbudowę ośrodka dla chorych na stwardnienie rozsiane. Warto również nadmienić, iż Spółki związane z Griffin Real Estate , obok wspierania projektów Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym, tylko w ciągu trzech ostatnich lat wsparła wiele organizacji charytatywnych, edukacyjnych, kulturalnych, artystycznych i sportowych.

Grupa była mecenasem wielu wydarzeń kulturalnych organizowanych przez m.in Fundację Griffin ART SPACE, Fundację IMKA, Teatr Korez, Art & Innovation Space, Wro Art Center, Fundację Sztuk Wizualnych, Fundację Arton, Galerię Czułość, Galerię Stereo, BWA Warszawa, Centrum Nauki Kopernik, Teatr Imka oraz kilku pojedynczych wystaw młodych artystów, jak również partnerem Magazynu Contemporary Lynx, Kompasu Młodej Sztuki, Kultury Paryskiej, Fundacji Imago Mundi, a także sponsorem lub darczyńcą m.in.: Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku, Fundacji Niezależne Media , Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach Caritas Diecezji Kieleckiej, Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Warszawa, Kościoła Ewangelicko-Metodystycznego w Kielcach, Parafii Przemienienia Pańskiego, Parafii Zesłania Ducha Świętego, Fundacji Edukacyjnej Jana Karskiego, Fundacji Opieka i Troska Wrocław, Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty, Fundacji Poland Business Run, Towarzystwa Przyjaciół Centrum Zdrowia Dziecka, Fundacji Spełnionych Marzeń, Stowarzyszenia Arka Nadziei, Stowarzyszenia Wiosna (Szlachetna Paczka), Zespołu Placówek Opiekuńczych „Dobra Chata”, Klubu Sportowego Cersanit, Stowarzyszenia Sportowe Warszawa Skład, Stowarzyszenia Instruktorów i Trenerów Narciarstwa, Zespołu Wokalno-Instrumentalnego „Wołosatki”, Zespołu Placówek KAMYK, Fundacji Domowe Hospicjum Dziecięce „Promyczek”, Stowarzyszenia na TAK prowadzącego przedszkole specjalne Fundacji „ODKRYWCY WYOBRAŹNI”, Fundacji Edukacyjnej Perspektywy, Fundacji im. Feliksa Stamma, Fundacji Spełnionych Marzeń i wielu innych instytucji.

Pojawiające się doniesienia łączące wpłaty na Fundację w Stróżach z inwestycją w hotel Cracovia są całkowicie nieuzasadnione. Podkreślamy, że wszystkie działania podejmowane przez grupę Griffin są zgodne z wymogami prawa i wielokrotnie audytowane. Głęboko wierzymy, że postępowanie prokuratorskie oraz ewentualne postępowanie przed niezawisłym sądem, zakończy się oddaleniem zarzutów wobec Przemysława Krycha. Jednocześnie podkreślamy, że w pracy Griffin Real Estate nic się nie zmieniło. Firma konsekwentnie realizuje codzienne działania wynikające z przyjętej strategii biznesowej.

PARTNER MIESIĄCA RETAILNET.PL

Nowa Stacja, wszystko w jednym miejscu.

Nowa Stacja w Pruszkowie to nowoczesne centrum, które doskonale wpisuje się w potrzeby współczesnych konsumentów.