SCF 2018: Wrocławska Akademia Kulinarna okiem kamery

Wrocławska Akademia Kulinarna po raz pierwszy gościła na Shopping Center Forum jako wystawca. Przedstawiciele spółki – Agnieszka Żółkiewicz Project Manager sieci oraz Marcin Gryżenia specjalista ds. rozwoju i ekspansji zaprezentowali wszystkie swoje marki i kilka formatów lokali, które są wdrażane w centrach i galeriach handlowych.

Forum było okazją nie tylko do przedstawienia firmy od strony biznesowej, ale także od strony kulinarnej. Zapraszamy do obejrzenia filmu:

– Udział w Shopping Center Forum dał nam możliwość prezentacji pełnego portfolio stworzonych przez nas marek. Obecnie posiadamy sieć złożoną z 80 lokali w kilkudziesięciu miastach w Polsce. Nasze formaty doskonale uzupełniają ofertę food courtów w centrach handlowych, ale także dobrze sprawdzą się na innych powierzchniach. Dobieramy koncepcję do konkretnej lokalizacji, a te działania ułatwia nam różnorodność formatów, których jesteśmy twórcami – mówi dla Retailnet Marcin Gryżenia, specjalista ds. rozwoju i ekspansji z Wrocławskiej Akademii Kulinarnej.

Obecnie w ramach Wrocławskiej Akademii Kulinarnej funkcjonuje 80 lokali. Są to: Kuchnia Marche, najstarsza i największa sieć firmy z ofertą dań kuchni polskiej i elementami kuchni świata, licząca 36 placówek. Sevi Kebab, czyli szybkie dania kuchni tureckiej, to łącznie 22 placówki. Dania kuchni orientalnej na wagę, Express Oriental, są w 13 lokalizacjach. Lepione z ofertą dań mącznych ma 3 lokalizacje i sieć kawiarni Lulu Cafe Lounge: 4 lokalizacje w Polsce. Dodatkowo spółka prowadzi restauracje Splendio oraz Bazylia.

Kuchnia Marche, Sevi Kebab, Express Oriental, Lepione to formaty rozwijane w oparciu o system franczyzowy.

– Oferujemy pomoc i wsparcie w finansowaniu przedsięwzięcia, co jest szczególnie ważne dla nowych przedsiębiorców, rozpoczynających działalność franczyzową – podkreśla Agnieszka Żółkiewicz.

Przypomnijmy, lokale marki Kuchnia Marche, Express Oriental, Lepione wymagają min. 90 mkw. powierzchni adaptacyjnej. Sevi Kebab 50 mkw.

Kuchnia Marche to królestwo tradycyjnych dań kuchni polskiej. Goście mogą posmakować tu specjałów, takich jak m.in. naleśniki z prawdziwym twarogiem czy ręcznie lepione pierogi, przygotowywane w widocznym miejscu. Wśród dań mięsnych znajdują się zarówno tradycyjne kotlety schabowe, jak i smakowite pieczenie, żeberka, gulasz po węgiersku, pulpety czy steki. Kuchnia Marche to bazar kuchni światowej. Oferta jest sezonowo zmienna i dostosowana do potrzeb gości z danego rejonu Polski.

Express Oriental to azjatycki bufet z ofertą dań, takich jak: sajgonki i samosy z warzywami, kurczak Thai Chilli, Pad Kaprow, kalmary, pierożki Gyoza, tofu, zupy Pho.

Sevi Kebab to koncept, który łączy ideę “fast food” z elementami restauracyjnymi. Goście mają do wyboru dwa rodzaje mięsa: wołowo-baranie oraz kurczaka, a także kilka oryginalnych dań tureckich. Do tego: świeże warzywa, frytki lub kasza, sosy, piwo, napoje.

Lepione serwuje przysmaki dobrze znane i lubiane, kojarzące się z babcinymi specjałami. To smaki dzieciństwa, które kiedyś odeszły w zapomnienie, wyparte przez kuchnie świata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.

Newsletter
SCF News | Retailnet.pl