Wrocławska Akademia Kulinarna: Szukamy partnerów biznesowych

Mimo ogromnego sukcesu, jaki osiągnęliśmy przez ostatnie 25 lat, nie zwalniamy tempa. Nieustannie poszerzamy swoje sieci oraz badamy rynek pod kontem tworzenia nowych konceptów. Na 2018 rok potwierdziliśmy już otwarcie 14 nowych lokalizacji. Z doświadczenia wiemy, że ta liczba wzrośnie – w ubiegłym roku otworzyliśmy łącznie 26 placówek – mówi w rozmowie z Retailnet Marcin Gryżenia, Specjalista ds. Rozwoju i Ekspansji Sieci z Wrocławskiej Akademii Kulinarnej.

Wrocławska Akademia Kulinarna to właściciel 80 lokali gastronomicznych obecnych w większości w centrach i galeriach handlowych. Od ponad 25 lat rozwija sieć oferując kilka formatów handlowych.

Sieć jest partnerem i wystawcą jesiennej edycji Shopping Center Forum 2018 CEE Exhibition&Conference. Firma zaprasza do współpracy franczyzowej.

– Partnerom biznesowym przy otwarciu restauracji zapewniamy pełne wsparcie – na każdej płaszczyźnie. Poznanie struktur firmy oraz pełen pakiet szkoleń (zarówno dla inwestora jak i zespołu pracowników) to podstawa stworzenia silnych fundamentów indywidualnej działalności. Oferujemy pomoc i wsparcie w finansowaniu przedsięwzięcia, co jest szczególnie ważne dla nowych przedsiębiorców, rozpoczynających działalność franczyzową. Wzrost obrotów jest mocno uzależniony od zaangażowania właściciela – mówi Marcin Gryżenia.

Średni, szacunkowy czas zwrotu z inwestycji wynosi około 2–3 lat. Zależy to od wielu czynników, z których chęć, motywacja i rzetelne podejście do prowadzenia biznesu mają kluczowe znaczenie.

Każda z marek stworzonych przez Wrocławską Akademię Kulinarną tworzy odrębny, spójny wizerunkowo profil restauracji. WAK jest właścicielem takich marek, jak: Kuchnia Marche, Express Oriental, Sevi Kebab, Lepione.

Lokale Kuchnia Marche, Express Oriental, Lepione wymagają minimum 95 mkw. powierzchni adaptacyjnej. Sevi Kebab to mniej wymagający profil restauracji, ze względu na zupełnie inną ofertę gastronomiczną – tutaj minimalna wymagana powierzchnia to 65 mkw.

Łącznie funkcjonuje 80 lokali. Kuchnia Marche to najstarsza i największa sieć licząca 38 placówek. Sevi Kebab to łącznie 22 placówki. Express Oriental znajduje się w 13 lokalizacjach. Lepione z ofertą dań mącznych ma 3 placówki, a sieć kawiarni Lulu Cafe – 4.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.

Newsletter
SCF News | Retailnet.pl