Nowy koncept gastronomiczny w stolicy. 2 Koma 7 Bar już działa

Restauracyjna mapa stolicy wzbogaciła się o nowy lokal. 2 Koma 7 Bar to nowy i niestandardowy projekt agencji komunikacji marketingowej działającej pod szyldem 2 Koma 7. Miejsce ma nie tylko nadążać za tempem życia mieszkańców stolicy, ale za ich oczekiwaniami, co do jakości produktów.

– Pomysł stworzenia 2 Kpma 7 Baru powstał dość spontanicznie, ale ma bardzo mocne podwaliny – od lat żyję i pracuję w biegu wśród ludzi, którzy cenią jakość, chcą się zdrowo i smacznie odżywiać, ale brakuje im do tego, jednego, bardzo cennego składnika – czasu. My chcemy im tę najcenniejszą w dzisiejszych czasach walutę ofiarować. U nas można szybko zaopatrzyć się w najlepszej jakości jedzenie, które nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje – mówi Ewelina Spólna, właścicielka agencji 2 Koma 7.

Nowy koncept gastronomiczny w stolicy

Nowa restauracja powstała na Placu Zbawiciela. Autorzy konceptu nie chcą wpasowywać się w znane szablony. Dlatego nie znajdziemy w menu dań ułożonych przy współpracy z dietetykami, nie przejdziemy sokowego detoksu czy ekspresowego odchudzania. Najważniejszy jest smak, jakość produktów, podejście „no waste” oraz przyjemność płynąca z dzielenia się dobrym jedzeniem. Menu dopasowuje się do potrzeb konsumenta – weganie, wegetarianie, osoby z alergiami pokarmowymi czy orędownicy chleba z glutenem – nikt nie wyjdzie z pustymi rękami.

W menu 2 Koma 7 Baru można odnaleźć organiczną kawę, soki z wyciskarki wolnoobrotowej, sałatki, zupy i kanapki, które stały się znakiem rozpoznawczym i specjalnością lokalu. Szefową kuchni jest Justyna Pyrgiel, która doświadczenia nabierała w Solcu 44, gdzie dzięki Aleksandrowi Baronowi rozwinęła się jej fascynacja kuchnią produktu. Justyna zajmowała się także tworzeniem menu dla lokali różnego typu, zarządzała kuchnią w warszawskiej Wozowni.

– Wyznaję zasadę, że bez dobrego produktu nie można stworzyć dobrego dania, nawet jeśli mowa o czymś tak prostym jak kanapka czy zupa. Bazą wszystkiego co serwuję w 2 Koma 7 Bar są maksymalnie świeże i, w większości, lokalne składniki. Menu będzie zmieniało się sezonowo, nie zabraknie w nim także pozycji dla gości z problemami zdrowotnymi – podkreśla Justyna Pyrgiel, szefowa kuchni 2 Koma 7 Bar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.

Newsletter
SCF News | Retailnet.pl