Pasibus ma już trzy lokale w Katowicach

Najnowszy lokal sieci burgerowni Pasibus działa od  20 września br. w największym śląskim centrum handlowym Silesia City Center. To już trzecie miejsce, w którym katowiczanie mogą spróbować kultowych burgerów Pasibusa i czwarty lokal sieci stworzony we współpracy z Heliosem.

Burgery Pasibusa to przede wszystkim ręcznie mielona i doprawiana wołowina, której wyrazisty smak jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki. Od dziś mieszkańcy Katowic mogą na nowo się w nich rozsmakować – Pasibus w Silesia City Center zaprasza do własnych miejsc siedzących i letniego ogródka w strefie restauracyjnej „Tygiel Smaków” na poziomie 0.

Katowiccy smakosze, którzy doceniają pomysłowe połączenia dodatków proponowane przez Pasibusa w restauracjach w Starym Dworcu i w Galerii Katowickiej, od 20 września mogą delektować się swoimi ulubionymi burgerami w nowym lokalu sieci. Na gości odwiedzających Silesia City Center czekają m.in.: klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z nachosami czy Awokadus z domowym guacamole. W menu burgerowni można znaleźć także Pasi sałatki, zestawy dla dzieci (Pasi Kids), dodatki (m.in. frytki i kulki serowe) oraz napoje (m.in. Pasi Lemoniada) i alkohole (m.in. własną markę piwa). Co miesiąc w karcie pojawia się również zupełnie nowa propozycja – Burger Miesiąca, któremu nazwę nadają fani marki.

W planach 40 lokali Pasibus

Najnowsza restauracja w Katowicach to czwarty lokal stworzony wraz z Heliosem, operatorem największej sieci kin w Polsce. W ramach tej współpracy planowane jest otwarcie ok. 40 lokali Pasibus.

Lokale Pasibusa są obecne m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Poznaniu i Opolu. Historia Pasibusa rozpoczęła się od jednego foodtrucka w 2013 roku oraz obecności tej marki na popularnych festiwalach na terenie całej Polski. Obecnie tylko we Wrocławiu, skąd pochodzi, posiada osiem własnych lokalizacji, również w galeriach handlowych. Wszystkie burgery Pasibusa są robione w 100 proc. z wołowiny – mięso jest mielone i doprawiane ręcznie wg autorskich receptur. Pierwszy stacjonarny lokal Pasibus otworzył w 2015 roku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.

Newsletter
SCF News | Retailnet.pl