Mateusz Sielecki objął stanowisko Prezydenta Starbucks CE

Mateusz Sielecki, od 2015 roku dyrektor regionalny Starbucks w Polsce, z początkiem października awansował na stanowisko Prezydenta Starbucks na Centralną Europę. Z firmą AmRest, europejskim operatorem Starbucks, związany jest od 14 lat.

Mateusz Sielecki współpracę z firmą Starbucks rozpoczął w 2012 roku jako Kierownik Regionalny, ale z firmą AmRest związany jest już łącznie od 14 lat. Na początku swojej współpracy z AmRest zajmował stanowisko Merger & Acquisition Director, na którym był odpowiedzialny za strategię rozwoju portfolio firmy oraz finalizacja każdej transakcji fuzji i przejęć. Na nowym stanowisku będzie odpowiadał za zarządzanie kawiarniami Starbucks należącymi do AmRest oraz kierowanie wszystkimi rynkami w zakresie operacji, strategii i rozwoju organizacji.

Wcześniej przez 4 lata zajmował pozycję Dyrektora Regionalnego na Polskę, w latach 2015-2018 pełniąc jednocześnie funkcję Dyrektora Regionalnego na Bałkany.

Na stanowisku Prezydenta Starbucks zastąpił Adama Mularuka.

Historia Starbucks Coffee Company zaczęła się w 1971 roku w Seattle. Obecnie, dysponując kawiarniami na całym świecie, Starbucks Coffee Company jest wiodącą firmą w dziedzinie pozyskiwania, sprzedaży i palenia kawy.

O AmRest

AmRest Holdings SE jest największą publicznie notowaną spółką restauracyjną w Europie. Do zarządzanych przez nią marek należą: KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King. AmRest jest także właścicielem wyjątkowej marki La Tagliatella oraz konceptów: Blue Frog, Kabb, Bacoa oraz Sushi Shop. Obecnie Spółka zarządza ponad 2100 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w 26 krajach: Polsce, Czechach, Słowacji, Słowenii, na Węgrzech, w Bułgarii, Rumunii,  Serbii, Chorwacji, Rosji, Hiszpanii, Anglii, Portugalii, Francji, Austrii, Belgii, Armenii, Iranie, Luksemburgu, Szwajcarii, Azerbejdżanie, w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Arabii Saudyjskiej, Niemczech, Chinach oraz we Włoszech.

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.