Otwarto nowy lokal McDonald’s w Bytomiu

Z końcem listopada br. została otwarta nowa restauracja McDonald’s w Bytomiu. Nowy lokal mieści się przy ul. Strzelców Bytomskich 230 na terenie byłego stadionu Ruchu Radzionków.

Restauracja McDonald’s w Bytomiu oraz usługa McDrive są otwarte dla gości codziennie w godzinach 6:00 do 24:00. Od poniedziałku do piątku do godz. 10:30, a w weekendy do godz. 11:00 obowiązuje menu śniadaniowe. W pozostałych godzinach dostępna jest oferta burgerów i klasycznych produktów McDonald’s. Goście mogą skorzystać również ze strefy kawiarnianej McCafé.

Restauracja została urządzona w stylu o nazwie Alphabet, który żywą kolorystyką i wystrojem nawiązuje do klasycznych amerykańskich restauracji szybkiej obsługi. Wnętrze zostało utrzymane w kolorach czarnym, białym, żółtym oraz naturalnym drewnie. Pojawiają się w nim również element graficzne nawiązujące do liter. Sala jadalna oraz strefa McCafé oferują łącznie 100 miejsc siedzących. Na zewnątrz restauracji znajduje się plac zabaw dla dzieci, ogródek z 56 miejscami siedzącymi oraz parking dla samochodów osobowych liczący 30 miejsc.

Lokal jest przystosowany do obsługi osób z niepełnosprawnościami. Oferuje też darmowy dostęp do Internetu. Sprawną obsługę gości zapewnia 50 pracowników, w tym 15 menadżerów.

McDonald’s rozwija sieć w Polsce

McDonald’s Polska działa na polskim rynku od 1992 roku. Pierwszą restaurację otwarto w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 400 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 tys. osób. 366 z nich to obiekty prowadzone przez 68 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.

Każda restauracja McDonald’s to inwestycja rzędu 6-7 mln złotych. Oprócz otwierania nowych lokali sieć nieustannie inwestuje w te istniejące. Wychodząc naprzeciw nowym trendom w architekturze oraz zmieniającym się oczekiwaniom konsumentów firma zmieniła wystrój lokali, ich kolorystykę, a także same bryły budynków. Miejsce tradycyjnej czerwieni zajęła bogatsza paleta kolorów, w których dominuje żółć, biel, głęboka zieleń, a także kolory drewna i kamienia. Restauracje stają się bardziej zróżnicowane w swoim wyglądzie, by lepiej dostosować się do specyfiki danego miejsca i klientel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.