Thomas Kurzmann odwołany ze stanowiska członka Zarządu Globe Trade Centre

Zarząd Globe Trade Centre S.A. poinformował, iż w dniu 22 czerwca 2020 r. Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę  odwołania Thomasa Kurzmanna ze stanowiska Członka Zarządu Spółki oraz powołania na to stanowisko Roberta Snowa.

Thomas Kurzmann był prezesem zarządu GTC od sierpnia 2014 roku.

Robert Snow jest Prezesem GTC Hungary. Dołączył do GTC w 2000 roku jako prezes i dyrektor krajowy węgierskiej spółki GTC. Ponadto od 2004 do 2013 roku pan Snow założył i kierował działalnością deweloperską GTC w Serbii. Przez ponad 30 lat pan Robert Snow był członkiem kierownictwa wyższego szczebla w spółkach nieruchomościowych w Europie Środkowo-Wschodniej i posiada udokumentowane osiągnięcia na tym polu; między innymi w okresie od 1996 do 2000 roku kierował Danubius Hotels w Budapeszcie. Przed przeniesieniem na Węgry przez ponad 15 lat pan Snow sprawował funkcje związane z zarządzaniem, budową i logistyką na Bliskim Wschodzie. Pan Snow ukończył Millfield School w Somerset (Wielka Brytania) i posiada stopień Bachelor of Science uzyskany w Instytucie Nauki i Techniki Uniwersytetu Manchester w dziedzinie Technologii Budownictwa.

Zmiany w zarządzie GTC

Zmiany w zarządzie GTC dotyczą także 5 innych osób. Spółka otrzymał rezygnacje z funkcji członków Rady Nadzorczej Spółki przez osoby: Jan-Christoph Düdden, Olivier Brahin, Patrick Haerle, Christian Harlander oraz Katharina Schade.

Obecnie GTC jest właścicielem i zarządcą 46 budynków komercyjnych oferujących blisko 750 tys. mkw. powierzchni biurowej i handlowej w Polsce, Budapeszcie, Bukareszcie, Belgradzie, Zagrzebiu i Sofii. Ponadto Grupa realizuje 340 tys. mkw. powierzchni handlowej i biurowej w stolicach Europy Środkowo-Wschodniej, z których blisko 60 tys. mkw. jest w trakcie budowy.

Akcje GTC S.A. notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, w indeksie mWIG40 oraz na Giełdzie Papierów Wartościowych w Johannesburgu.

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codziennie nowe informacje dla profesjonalistów rynku centrów handlowych.