Newsletter SCF News
Dołącz do 7000 odbiorców!

Etno Cafe ma już otwarty lokal w Browarach Warszawskich

W częściowo otwartych Browarach Warszawskich, realizowanych przez spółkę Echo Investment, otworzyła się kawiarnia sieci Etno Cafe. Nowy lokal zajął powierzchnię 113 mkw.

– Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz bezbłędnymi wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Dzięki Etno Cafe można stąd zabrać także świeżo paloną kawę. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej wyjątkowej oferty – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment

Krótka historia Etno Cafe

Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego. Kawa była pretekstem do spotkania, rozmów – tych biznesowych jak i o innym niż wszystkie smaku. Właściciele, otwarci na nowe aromaty wciąż poszukują tych szczególnych, stąd dzisiaj to nie tylko kawa z Etiopii, ale także z Brazylii, Kolumbii, Indonezji czy Gwatemali. Co powinno wybrzmieć Etno Cafe to coś znacznie więcej niż dobra kawa, to cały koncept kawowy, lifestylowy, który zachęca do doświadczania i uważnego bycia, pod pretekstem kawy.

R E K L A M A

Kawa wypalana jest w dwóch odsłonach – kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.