Newsletter SCF News
Dołącz do 7000 odbiorców!

MAX Premium Burgers kontynuuje rozwój sieci w Polsce

W 23 marca br. otwarta została kolejna restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers. Nowy lokal znajduje się w centrum handlowym Wroclavia.

Teraz szwedzkie burgery dostępne są bezpośrednio przy dworcu PKP i PKS, a centrum ze swoją gastronomią wychodzi coraz bliżej przechodnia – lokal znajduje się bowiem bezpośrednio przy ul. Suchej. W ofercie restauracji, która znana jest ze swej odpowiedzialności społecznej, znajdują się zarówno produkty klasyczne, jak również opcje wegetariańskie czy wegańskie. Podczas wtorkowego otwarcia zostały zachowane wszystkie standardy bezpieczeństwa sanitarnego.

– Wrocław był pierwszym polskim miastem, do którego zawitał MAX Premium Burgers. Cieszymy się, że otwieramy tu już drugi lokal. Wroclavia to kluczowe miejsce na handlowej mapie stolicy Dolnego Śląska. Jesteśmy blisko głównego wejścia do centrum, przy ruchliwej ulicy, naprzeciwko dworca PKP. Kiedy skończą się obostrzenia pandemiczne i wokół ponownie zaroi się od pieszych, lokal ten mimo niewielkiej powierzchni z pewnością pokaże duży potencjał. Jesteśmy o tym przekonani – podkreśla Jerzy Jakubiak, Country Manager, MAX Poland.

R E K L A M A

Druga restauracja MAX Premium Burgers we Wrocławiu

Restauracja we Wroclavii obecnie, zgodnie z obowiązującymi zasadami sanitarnymi, sprzedaje dania tylko na wynos lub z dostawą, przez aplikacje partnerów delivery (docelowo: Uber Eats, pyszne.pl, Glovo, glodny.pl, Wolt). Jest czynna 7 dni w tygodniu od godz. 9:00 do 22:00. Do godziny 10:30 obowiązuje oferta śniadaniowa. W dniu otwarcia do dyspozycji klientów pozostają 4 nowoczesne, znajdujące się na zewnątrz terminale do samodzielnego zamawiania. Pozwalają one na sprawne zarządzanie kolejką, co pozytywnie przekłada się na kwestie bezpieczeństwa związane z reżimem sanitarnym. Dodatkowo, proces obsługi klienta w dniu otwarcia został zorganizowany tak, aby klienci odbierając zamówienie, nie musieli nawet wchodzić do wnętrza restauracji.

MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Jej ambicją jest serwowanie najsmaczniejszych burgerów przygotowywanych ze składników najwyższej jakości. Marka powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela i jego rodziny. To jednocześnie jedna z pierwszych w Europie sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie liczy ponad 170 lokali, m.in. w Norwegii, Danii i Polsce. Szefem kuchni MAXa jest Jonas Martensson, który wcześniej odpowiadał za kuchnię szwedzkiego dworu królewskiego. Opracował on m.in. recepturę roślinnego zamiennika dla kotleta wołowego – Delifresh Plant Beef. Max Burger chce być dla swojej branży modelowym przykładem zrównoważonego działania.