Kategoria: Food

20 restauracji Burger King w Polsce w rękach holdingu QSRP

20 restauracji Burger King w Polsce w rękach holdingu QSRP

20 restauracji należących do BK SEE Poland S.A. weszło w struktury grupy QSR Platform Holding. QSRP to nowo powstały międzynarodowy operator zarządzający już 1 000 restauracjami szybkiej obsługi w Europie. Oficjalne informacja o powstaniu QSR Platform Holding SCA Group (QSRP), wspieranej przez Kharis Capital, ogłoszona została 15 września br. w Luksemburgu. Nowy gracz w sektorze […]

Meet & Fit rozwija sieć w Wielkopolsce

Meet & Fit rozwija sieć w Wielkopolsce

W minionym tygodniu firma „7 Street Łukasz Błażejewski” otworzyła drugi lokal w Poznaniu, tym razem w samym centrum miasta przy ul. Święty Marcin 63. Lokal ma 55 mkw. – W Poznaniu z marką Meet & Fit jesteśmy obecni już od 2014 roku na Poznańskim Szczepankowie. Teraz przyszedł czas na centrum miasta – mówi Łukasz B. […]

Projekty

galeria handlowa
GLA: 58 000 m2
outlet
GLA: 20 000 m2
galeria handlowa
GLA: 36 000 m2
Baza danych

[RAPORT] Rosną ceny e-grocery

[RAPORT] Rosną ceny e-grocery

Sierpniowy raport cenowy sporządzony w oparciu o comiesięczne badanie przeprowadzane przez audytorów ASM Sales Force Agency, wykazał nieznaczny spadek wartości koszyka zakupowego.  Wartość uśrednionego koszyka zakupowego przed końcem wakacji wyniosła 231,22 zł, a więc była o 2,21 zł (ok. 1 proc.) wyższa niż w lipcu 2020, ale za to niższa niż w sierpniu ubiegłego roku. […]

Sphinx rozwija sieć franczyzową

Sphinx rozwija sieć franczyzową

Sieć restauracji Sphinx – należąca do operatora gastronomicznego, Sfinks Polska – powiększyła się o kolejny lokal, tym razem w Kielcach. Restauracja mieści się w centrum miasta, przy ul. Sienkiewicza 48/50.   Położona przy popularnym kieleckim deptaku restauracja ma powierzchnię ok. 300 mkw. Na gości czeka blisko 50 stolików w sali oraz w sezonowym ogródku. Wnętrze […]

Najemcy

odzież i artykuły sportowe
Lokalizacji: 60
drogeria
Lokalizacji: 144
gastronomia
Lokalizacji: 26
Baza danych

Sieć Sphinx debiutuje w kolejnym mieście

Sieć Sphinx debiutuje w kolejnym mieście

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, powiększyła się o lokal w Ostrołęce. Restauracja działa przy ul. Goworowskiej 37 i jest pierwszym lokalem pod szyldem Sphinx uruchomionym w tym mieście. Ostrołęcki Sphinx jest prowadzony przez franczyzobiorcę. Nowo otwarta restauracja ma powierzchnię około 200 mkw., a dodatkowo dysponuje sezonowym ogródkiem. Łącznie może zmieścić ponad 100 gości. […]

Tutti Santi rozwija zasięg sieci

Tutti Santi rozwija zasięg sieci

Tutti Santi – sieć włoskich pizzerii od teraz będzie dostępna także w Łodzi. Nowa inwestycja spółki jest trzynastym lokalem w Polsce. Lokal mieści się przy jednej z najbardziej znanych polskich ulic – Piotrkowskiej.Główną ideą stworzenia pizzerii Tutti Santi było sprowadzenie do Polski włoskiej pizzyopartej na regionalnych produktach i włoskich tradycjach. By to zapewnić, do współpracy […]

Piotr Bartuzi, Green it: SCF to idealne miejsce na pogłębienie biznesowych relacji

Piotr Bartuzi, Green it: SCF to idealne miejsce na pogłębienie biznesowych relacji

Główny cel naszej obecności na SCF to kontynuacja rozmów o sytuacji epidemicznej oraz jej wpływie na bieżący biznes. W drugiej kolejności będziemy chcieli porozmawiać o potencjalnym rozwoju – mówi Piotr Bartuzi, członek zarządu spółki Eat Green, która jest odpowiedzialna za rozwój sieci Green it.  – Wieloletnią już obecność na SCF postrzegamy bardzo pozytywnie. Była to […]

Marek Rogala, Charlie Food & Friends: uczestnictwo w SCF przyczynia się do rozwoju naszego biznesu

Marek Rogala, Charlie Food & Friends: uczestnictwo w SCF przyczynia się do rozwoju naszego biznesu

Już od kilku lat co roku jesteśmy obecni na SCF. Z naszej perspektywy, czyli biznesu sieciowego, budowanego na bazie długofalowej strategii, obecność na takim spotkaniu jak SCF to rewelacyjna okazja do nawiązania bezpośrednich relacji z osobami z drugiej strony rynku, czyli przede wszystkim wynajmującymi i agencjami retailowymi. To także okazja do wymiany doświadczeń z innymi […]

Fit Cake uruchomi 10 nowych lokali jeszcze w tym roku

Fit Cake uruchomi 10 nowych lokali jeszcze w tym roku

Mimo trzymiesięcznego zahamowania spowodowanego koronawirusem, sieć “niecukierni” Fit Cake rozwija się zgodnie z planem. W tym roku uruchomionych zostanie 10 kolejnych lokali na terenie całego kraju. Fit Cake to sieć lokali produkująca zdrowe słodycze bez cukru i bez glutenu. Marka jest dostępna na polskim rynku od 2017 roku i aktualnie sieć tworzy 14 placówek. Fit […]

[BADANIE] Ruch w fast foodach wciąż na sporym minusie. Najlepiej z sytuacją radzi sobie McDonald’s

[BADANIE] Ruch w fast foodach wciąż na sporym minusie. Najlepiej z sytuacją radzi sobie McDonald’s

Od 20 kwietnia do 20 lipca br. ruch w fast foodach był mniejszy o blisko 40% w porównaniu do analogicznego okresu ub.r. Z trzech największych tego typu sieci najmocniejszy spadek odwiedzin klientów, bo o ponad połowę, zaliczył Burger King. W KFC ubyło ich o prawie 40%, a w restauracjach McDonald’s – o przeszło 35%. Tak […]

Lodziarnie zadowolone z wyników. Rekordowy wzrost, nawet o 50 proc.

Lodziarnie zadowolone z wyników. Rekordowy wzrost, nawet o 50 proc.

Obroty franczyzobiorców Wytwórni Lodów Polskich i LodyBonano z lipca i czerwca są na podobnym poziomie jak w ubiegłym roku, a często wyższe. Niektórzy odnotowali rekordowy wzrost, nawet o 50 proc. – informują przedstawiciele sieci. – Odbieramy codziennie po kilkadziesiąt telefonów od przedsiębiorców zainteresowanych lodową franczyzą. Niemal wszyscy chcą uruchomić działalność od zaraz – mówi Sylwia […]

[RAPORT] Uber Eats: gastronomiczne upodobania Polaków

[RAPORT] Uber Eats: gastronomiczne upodobania Polaków

Uber Eats po raz kolejny przeanalizował dane pochodzące z setek tysięcy zamówień, które Polacy składali w ciągu tego roku, aby poznać trendy na naszych talerzach. Według danych niekwestionowanym królem polskich stołów jest burger z serem – najczęściej występujący w towarzystwie frytek.  Drugie miejsce zajmuje znany nam przysmak z bliskiego wschodu – kebab. Wśród wielu konfiguracji, […]

Vendingowa restauracja startuje w Sky Tower

Vendingowa restauracja startuje w Sky Tower

Pierwsza w Polsce tak zaawansowana zautomatyzowana stołówka została właśnie uruchomiona we Wrocławiu, na 20. piętrze budynku Sky Tower. Wydaje pełnowartościowe zestawy obiadowe, zupy oraz napoje. Działa bezobsługowo i bezgotówkowo.  Pandemia spowodowała dynamiczny rozwój automatycznych i bezdotykowych maszyn sprzedażowych np. maseczkomatów. W sklepach tworzy się dodatkowe stanowiska kas samoobsługowych, a przesyłki częściej niż do tej pory […]

Ważą się losy niektórych lokali Mihiderki. Obecnie jakiekolwiek długofalowe planowanie nie ma sensu

Ważą się losy niektórych lokali Mihiderki. Obecnie jakiekolwiek długofalowe planowanie nie ma sensu

Właśnie minął termin skorzystania z art. 15ze tzw. tarczy antykryzysowej, której zasady stawiają najemców w jeszcze trudniejszej sytuacji, gdyż nie dość, że muszą się zgodzić na przedłużenie umowy najmu o 7 i pół miesiąca na warunkach sprzed „lockdownu”, to jeszcze formalnie zamyka/utrudnia to drogę do dochodzenia swoich racji w ramach np. art. 357(1) KC. Dlatego […]

Nowatorskie bistro powstaje na warszawskiej Woli

Nowatorskie bistro powstaje na warszawskiej Woli

Bakery Browary Warszawskie, nowatorski koncept w stylu polsko – francuskich piekarni rzemieślniczych, otworzy się na warszawskiej Woli. Na parterze budynku Biur przy Warzelni właściciele stworzą miejsce dla miłośników słodkich i słonych wypieków. Chleby, bułki, bagietki, croissanty czy pain au chocolat zachwycą niejednego łasucha. Nie da się ukryć, że Polacy kochają pieczywo. Mało kto potrafi obejść […]

Scroll to Top