Program Forum

30 marca 2020

19:00-23:00

Welcome Mixer

Zapraszamy wszystkich uczestników Forum
Restauracja Izumi Sushi Izakaya, Aleje Jerozolimskie 61/63. 

31 marca 2020

8:00-19:00

Shopping Center Forum

Przestrzeń wystawowa
– 2 piętro

Centrum Konferencyjne Legii Warszawa,
Łazienkowska 3,
00-449 Warszawa

11:10-11:20

Oficjalne otwarcie Forum

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wojciech Wojnowski, Redaktor Naczelny Retailnet.pl i SCF Magazine
Radosław Rybiński, Dyrektor Zarządzający, SCF

11:20-12:00

Gastronomia jako serce projektów mixed use

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Magdalena Frątczak, Head of Retail, CBRE

Panel dyskusyjny, w którym wezmą udział:
Anna Merta, Leasing Director-Retail, Globalworth
Magdalena Bartkiewicz-Podoba, CEO, Liebrecht & Wood
Krystyna Chami,  Koordynator programu Hali Gwardii, CBR Events

Moderator dyskusji:
Renata Kamińska, Associate Director, CBRE

12:00-12:40

Komunikacja z najemcami centrum handlowego w dobie nowych technologii

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Krystyna Kulisz, PR Director, Me &  My Friends

Panel dyskusyjny z udziałem: 
Renata Kinde-Czyż, Prezes Zarządu, Metro Properties
Jakub Cendrowski, Marketing Director, Me &  My Friends
Monika Bednorz, Project Manager produktu iMall

Moderator dyskusji:
Krystyna Kulisz, PR Director, Me &  My Friends

12:40-13:00

Plany rozwoju sieci restauracji L"Osteria w Polsce

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Johannes Schuster, Business Development Director,  L’Osteria.  

13:00-13:50

New Look, New Design, New Customer Experience - proces tworzenia galerii handlowej, która stanie się wyjątkowym miejscem dla wszystkich klientów

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Michał Górski, Prezes Zarządu, Schwitzke & Górski

Case study Galerii Kabaty:
Marcin Materny, Członek Zarządu,  Echo Investment

Panel dyskusyjny, w którym wezmą udział:
Marcin Materny, Członek Zarządu,  Echo Investment
Sławomir Murawski, Dyrektor Centrum Handlowego Manufaktura, Apsys
Grzegorz Mroczek, Wiceprezes Zarządu, CREAM

Moderator  dyskusji:
Michał Górski, Prezes Zarządu, Schwitzke & Górski

13:50-14:30

Mała czarna czyli wielki biznes: rynek kawiarni w Polsce

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Wojciech Wojnowski, Redaktor Naczelny Retailnet.pl i SCF Magazine

Case study sieci kawiarni Etno Cafe:
Zbigniew Dolata, Dyrektor ds. Rozwoju Sieci Etno Cafe

Panel dyskusyjny, w którym wezmą udział m.in.:
Zbigniew Dolata, Dyrektor ds. Rozwoju Sieci, Etno Cafe
Przedstawiciel Costa Coffee                                                                                                                                        Przedstawiciel Starbucks

Moderator dyskusji:
Wojciech Wojnowski, Redaktor Naczelny Retailnet.pl i SCF Magazine

14:30-15:10

Od Food Courtu do Food Hallu - ewolucja przestrzeni gastronomicznych

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie: Beata Kokeli, Partner, Head of Retail Agency, Cushman & Wakefield

Case studies Starego Browaru:
Magdalena Kowalak, Prezes Zarządu, Stary Browar

Case studies Pasażu Grunwaldzkiego:
Michał Świerczyński, Członek Zarządu,  EPP

Panel dyskusyjny, w którym wezmą udział:
Michał Świerczyński, Członek Zarządu,  EPP
Magdalena  Kowalak, Prezes Zarządu, Stary Browar
Anna Malcharek, Dyrektor Zarządzająca, Gemini Park

Moderator dyskusji:
Beata Kokeli, Partner, Head of Retail Agency, Cushman & Wakefield

19:00-1:00

After Party

Klub Capitol, ul. Marszałkowska 115
(wejście dla uczestników VIP)

1 kwietnia 2020

8:00-17:00

Shopping Center Forum

Przestrzeń wystawowa
– 2 piętro

Centrum Konferencyjne Legii Warszawa,
Łazienkowska 3,
00-449 Warszawa

11:00-11:40

Is food the new black? – znaczenie sektora gastronomicznego dla ożywienia przestrzeni miejskich

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Joanna Tomczyk, Senior Research Analyst, JLL

Panel dyskusyjny z udziałem m. in.:
Kinga Nowakowska, Członek Zarządu, Capital Park
Szymon Mińczuk, Leasing Director,  Echo Investment

Moderator:
Joanna Tomczyk, Senior Research Analyst, JLL

11:40-12:20

Bariery rozwoju gastronomii w centrach handlowych i innych przestrzeniach komercyjnych - perspektywa najemców

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Szymon Łukasik, Head of Retail, Cresa

Case study Bobby Burger:
Krzysztof Kołaszewski, Prezes Zarządu,  Bobby Burger

Case study Ciasto i Farsz:
Marcin Gryżenia, Dyrektor ds. Ekspansji, Ciasto i Farsz 

Panel dyskusyjny z udziałem przedstawicieli:
Krzysztof Kołaszewski, Prezes Zarządu,  Bobby Burger
Anna Krajewska, Prezes Zarządu, Salad Story
Marcin Gryżenia, Dyrektor ds Ekspansji, Ciasto i Farsz

Moderator dyskusji:
Szymon Łukasik, Head of Retail, Cresa

12:20-13:00

Rozwój przestrzeni gastronomicznych w galeriach handlowych zlokalizowanych w miastach do 100 tys. mieszkańców

Przestrzeń konferencyjna – 1 piętro

Wprowadzenie:
Marek Dąbrowski, F&B Consultant, Retail Agency, Cushman & Wakefield

Case study Dark Kitchen:
Monika Pojawa, ambasador projektu

Panel dyskusyjny, w którym wezmą udział:
Jacek Zagrabski, Pełnomocnik Zarządu, Saller Group
Paul Kusmierz, Prezes Zarządu, Master Management Group
Aleksander Walczak, Prezes Zarządu, Dekada S.A.

Moderator dyskusji:
Marek Dąbrowski, F&B Consultant, Retail Agency, Cushman & Wakefield