Echo Investment: Towarowa22 ma pierwszą działającą już restaurację

Do superkwartału Towarowa22 zawitały kulinaria. Na parterze budynku Office House swoją kuchnię uruchomiła The Brunchery – bread & bar. Tym samym superkwartał poszerzył grono swoich odbiorców: obok pracowników biurowych, przyciąga także warszawiaków spragnionych nowych smaków. To ważny krok w kierunku wielofunkcyjnej przestrzeni miejskiej, którą zapowiadali inwestorzy – AFI, Echo Investment i Archicom Collection. Docelowo na parterze biurowca przy ul. Wroniej 10 w Warszawie będzie działać pięć konceptów gastronomicznych oraz studio fitness.

Lokal serwuje pełne śniadania, lunche przy kieliszku aperitivo oraz płynnie dopasowuje się do wielkomiejskich wieczorów, proponując wyrafinowane autorskie koktajle przy dźwiękach energetycznej muzyki. Menu bazuje na klasycznych, powszechnie lubianych smakach, dopracowanych w każdym szczególe – od rzemieślniczego pieczywa, przez dania mięsne przygotowywane z wysokiej jakości składników, po świeże, starannie dobierane warzywa.

Nad każdym talerzem wychodzącym z kuchni czuwa Tomasz Sobczyński – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Swoje umiejętności rozwijał w renomowanych restauracjach hotelowych, a współpracujący z nim restauratorzy cenią jego dbałość o jakość i konsekwencję w utrzymaniu wysokiego poziomu serwowanych dań. Dziś świetnie łączy rolę szefa kuchni i szkoleniowca.

„W menu The Brunchery króluje prostota, jakość i przyjemność jedzenia. Chcemy dawać naszym gościom to co najzdrowsze i najsmaczniejsze. Dlatego w naszej karcie znajdują się lekkie śniadania, sezonowe dania oraz kreatywne propozycje z baru, które w zależności od pory dnia proponują poranny luz, błogie popołudnie i wieczorną finezję” – mówi z Karolina Dawid, reprezentująca właścicieli The Brunchery – bread & bar.

Przestrzeń smaku i spokoju

Kameralny lokal o powierzchni 200 mkw. mieści się w Office House. Wejście znajduje się w alejce prowadzącej z ulicy Pańskiej na patio biurowca. Z okien restauracji widać zieleń i charakterystyczną konstrukcję pergoli, która już w pół roku po oddaniu do użytku porasta bujną roślinnością. Duże misy zbierające deszczówkę tworzą naturalne oazy dla ptaków, a połączenie okazałej zieleni, spływającej z pergoli wody oraz klinkierowych alejek nadaje przestrzeni spokojny, niespieszny klimat, doskonale współgrający z nieformalnym charakterem restauracji. To miejsce staje się zielonym zakątkiem, sprzyjającym chwilom wytchnienia, mimo lokalizacji w jednej z najbardziej zurbanizowanych i biznesowych części miasta.

„Otwarcie pierwszego lokalu gastronomicznego to ważny moment dla całego superkwartału Towarowa22. Wprowadzamy w życie działania, które planowaliśmy od miesięcy, co sprawia, że parter Office House powoli zaczyna nabierać docelowego charakteru. Wkrótce lawinowo dołączą kolejne koncepty gastronomiczne tworząc tenant-mix, dzięki któremu przestrzeń biurowca ożyje poza godzinami pracy, a goście będą mogli poczuć przedsmak tego jak docelowo będzie działała Towarowa22″ – dodaje Joanna Barska, Head of Retail Leasing w AFI Poland.

Kulinarny harmonogram Office House

W pierwszym kwartale 2026 parter Office House wzbogaci się o lokale serwujące zróżnicowane kuchnie. Od strony ulicy Wroniej otworzy się kuchnia japońska serwująca ramen w oparciu o własną recepturę o nazwie ATO Ramen i kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu pod szyldem Babajaga. Następnie do listy konceptów gastronomicznych dołączy kuchnia włoska, w największym lokalu dostępnym dla najemców o wymownej nazwie Splendido, zlokalizowana z widokiem na przyszły park. W przestrzeni biurowca już działa dwupiętrowy fitness klub CHANGE studio.

Nowe centrum sąsiedzkiego życia

W obszarze Towarowej22 powstaje wielofunkcyjny superkwartał – zespół ośmiu mniejszych kwartałów, w których ogólnodostępną przestrzeń między budynkami wypełni zieleń oraz szereg udogodnień dla pieszych. Klimatyczne alejki z miejscami do odpoczynku, infrastruktura rowerowa, zacienione skwery będą dawały wytchnienie i staną się nowym miejscem spotkań. W parterach powstających budynków powstaną kawiarnie, restauracje i potrzebne usługi. Wizją autorów projektu było stworzenie warunków, które sprzyjają budowaniu więzi społecznych, miejsca gdzie po prostu chce się przebywać i do którego chce się wracać.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz