scf-news-retailnet-pl-logo-white.svg

NEPI Rockcastle: Marek Noetzel powołany na stanowisko COO

01.01.2022 Warszawa, n/z NEPI Rockcastlefot. Piotr Waniorek/zelaznastudio.pl

Zarząd firmy NEPI Rockcastle zdecydował o mianowaniu Dyrektora Generalnego, Dyrektora Finansowego oraz Dyrektora Operacyjnego. Zarówno Rüdiger Dany, dotychczas pełniący obowiązki Dyrektora Generalnego (CEO) jak i Eliza Predoiu, dotychczas pełniąca obowiązki Dyrektora Finansowego (CFO), otrzymali stałe nominacje na powyższe stanowiska z dniem 1 czerwca 2022 roku. Oboje pełnili swoje tymczasowe funkcje od lutego br.

Marek Noetzel, wcześniej pełniący funkcję członka zarządu i Dyrektora Wykonawczego w Polsce, objął stanowisko Chief Operating Officer (COO). W swojej nowej roli będzie on zarządzał przychodami, wynajmem i strategią rozwoju grupy. Marek Noetzel dołączył do Rockcastle Global Real Estate w 2016, natomiast aktywnie działa na polskim rynku nieruchomości handlowych już od 20 lat. W poprzedniej roli odpowiedzialny był za zarządzanie aktywami nieruchomości Spółki w Polsce, na Węgrzech, Słowacji, w Czechach oraz na Litwie.

Marius Barbu obejmuje stanowisko Group Asset Director i pokieruje całym portfelem aktywów oraz dedykowanym zespołem. Na nowym stanowisku Barbu będzie odpowiedzialny za stronę kosztową, zarządzanie strategią operacyjną obiektów, marketing i transformację biznesową na poziomie grupy.

NEPI Rockcastle jest wiodącym inwestorem oraz deweloperem nieruchomości komercyjnych w Europie Środkowo-Wschodniej, którego akcje notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Johannesburgu oraz Amsterdamie. Grupa posiada jeden z największych portfeli nieruchomości w Rumunii, Polsce oraz na Słowacji, jest też silnie obecna w Chorwacji, Czechach, na Węgrzech oraz w Serbii i Litwie.

W Polsce NEPI Rockcastle jest właścicielem dwunastu galerii handlowych: GALERIA WARMIŃSKA OLSZTYN, AURA CENTRUM OLSZTYNA, ALFA BIAŁYSTOK, GALERIA WOŁOMIN, GALERIA TOMASZÓW, FOCUS MALL PIOTRKÓW TRYBUNALSKI, FOCUS MALL ZIELONA GÓRA, CH KAROLINKA OPOLE, SOLARIS CENTER w OPOLU, CH PLATAN ZABRZE, CH POGORIA DĄBROWA GÓRNICZA, BONARKA KRAKÓW.

PARTNERZY
PULS RYNKU
SCF DATABASE

Firmy

nepi-rockcastle-logo
developer/inwestor
Rockcastle Poland Sp. z o.o. należy do NEPI Rockcastle -  grupy inwestycyjnej i deweloperskiej w Europie Środkowo-Wschodniej. NEPI Rockcastle posiada…
Baza danych
logo blue SCF News - Retailnet.pl-clear
Codzienny newsletter

dla profesjonalistów rynku centrów handlowych: najemców, deweloperów i inwestorów.

* indicates required