Grupa ENATA BREAD: GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI z nowym lokalem w Łodzi

Grupa ENATA BREAD otworzyła pierwszą piekarnio-kawiarnię GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI w Łodzi. – To początek ekspansji. Widzimy w Łodzi potencjał na realizację kolejnych inwestycji – mówi Bartłomiej Rychcik, CEO ENATA BREAD.

Blisko 100 m.kw powierzchni, nowoczesny design (połączenie drewna, metaloplastyki, szkła), wygodne fotele i sofy, lady wypełnione pieczywem, przekąskami i produktami na każdą porę dnia – tak wygląda pierwsze GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI w Łodzi. A gdzie dokładnie? W Galerii Łódzkiej, tuż przy głównym wejściu, w doskonałym ciągu komunikacyjnym.

– „Łódź przyjęła nas przyjaźnie i z pozytywną energią” – mówi Bartłomiej Rychcik, CEO ENATA BREAD. – „To miasto, które od zawsze kojarzyło się z przedsiębiorczością docenia jakość, szeroką ofertę, zaangażowany personel. Będzie nas tu więcej!”

Już niebawem ENATA BREAD otworzy w Łodzi zupełnie wyjątkowe miejsce – rzemieślniczą piekarnię BAKERY w inwestycji FUZJA ŁÓDŹ. Obecność dwóch marek, zarówno GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI jak i BAKERY podkreśla istotną rolę Łodzi w portfolio całej Grupy.

– „Łódź przeżywa imponujący rozwój” – mówi Marcin Jaszczuk, vice CEO ENATA BREAD. „Jestem przekonany, że wraz z rozwojem miasta mamy szansę na dynamiczny rozwój naszych marek. Cieszę się z tego podwójnie, bo Łódź to moje rodzinne miasto, do którego wracam z sentymentem. Teraz również biznesowym” – dodaje.

PARTNER PORTALU

Kaufland

ENATA BREAD to dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo-cukierniczej: GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI i BAKERY (Wilanów i Browary Warszawskie). Grupa wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.

W perspektywie 1-2 lat sieć GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI ma osiągnąć 150 lokali w Warszawie i innych dużych miastach (np. we Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie, itd.). W ciągu kolejnych lat ma zbliżyć się do liczby 500 lokali. W tym czasie powstanie też kilka rzemieślniczych piekarni BAKERY (w prestiżowych lokalizacjach).