Wkrótce SCF 2024 Fall

Leasing, inwestycje, zarządzanie. Trwa rejestracja uczestników na najważniejsze spotkanie decydentów rynku centrów handlowych. 1400 uczestników. 25-26.09.24, Warszawa, Expo XXI.

Rejestracja uczestników

Popeyes nie zwalnia tempa i 21 września otwiera kolejną restaurację, tym razem w warszawskich Złotych Tarasach

Po otwarciu pierwszych dwóch restauracji Popeyes – we Wrocławiu i Szczecinie przyszedł czas na Warszawę. Już 21 września mieszkańcy stolicy i jej okolic będą mogli się delektować słynnymi kurczakami w luizjańskim stylu. Oficjalne otwarcie restauracji zaplanowano w czwartek, 21 września w Złotych Tarasach o godzinie 10.00

Klimat Nowego Orleanu wraz z niesamowitymi smakami Luizjany – na to czekała Warszawa. Już nie trzeba będzie jechać do Wrocławia czy Szczecina, żeby spróbować słynnego soczystego kurczaka marynowanego przez 12 godzin, chrupiącej panierki, doskonałych dodatków i wyrazistych przypraw. Te smaki pokochały miliony smakoszy na całym świecie. Poza pysznymi daniami, Popeyes to także niesamowita atmosfera przenosząca gości do miasta muzyki i dobrego jedzenia.

„Warszawska scena kulinarna jest jedną z najbogatszych i najciekawszych w Polsce. Tak urozmaiconej oferty nie ma żadne inne miasto w kraju. Nie może w niej zatem zabraknąć słynnych smaków Luizjany i tak kultowej marki jaką jest Popeyes – mówi Jakub Aleksandrowicz, Dyrektor Marketingu Popeyes.

„Bardzo cieszę się, że Warszawiacy będą mieli okazję spróbować wyrazistej kuchni Popeyes. Mam nadzieję, że pokochają ją, jak miliony ludzi na całym świecie” – dodaje Aleksandrowicz.

Jak doskonałe są specjały Popeyes przekonali się już we Wrocławiu i Szczecinie. Tam restauracje już działają a kolejki po kultowe dania nie słabną! Co więcej Wrocławianie już na 14 godzin przed otwarciem restauracji czekali na swoje pierwsze Chicken Sandwich a w Szczecinie kolejka ustawiła się na ponad dobę wcześniej. Teraz kolej na mieszkańców Warszawy i okolic, bo Popeyes nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje swój plan rozwoju na polskim rynku.

Popeyes® powstał w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie posiada ponad 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.
Ta i kolejne nowo powstające restauracje Popeyes stworzą w Warszawie dziesiątki miejsc pracy i możliwości rozwoju kariery zawodowej w tworzącym się zespole ambitnych, zaangażowanych i wspierających się osób.

Założony w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes® ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes® wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej. W ofercie znajdziemy kanapki z kurczakiem czy rożne części panierowanego kurczaka. Nie zabraknie też dodatków typowych dla kuchni amerykańskiej. Przywiązanie sieci do dziedzictwa i aromatycznego, autentycznego jedzenia z Luizjany pozwoliła Popeyes® stać się jedną z największych na świecie restauracji szybkiej obsługi z kurczakiem, z prawie 4200 restauracjami w USA i na całym świecie. Popeyes jest spółką zależną Restaurant Brands International Inc. („RBI”), jednej z największych na świecie firm zajmujących się restauracjami szybkiej obsługi z ponad 35 miliardami dolarów rocznej sprzedaży w całym systemie i około 30000 restauracji w ponad 100 krajach. RBI jest właścicielem czterech najbardziej znanych i kultowych marek restauracji szybkiej obsługi na świecie – BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES® i FIREHOUSE SUBS®. Markę Popeyes do Polski wprowadza firma Rex Concepts.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz