W czwartym kwartale tego ruszy Pedet- nowa strefa gastronomiczno-kulturalną we wrocławskiej Renomie. To miejsce, którego nazwa nawiązuje do wieloletniej historii Powszechnego Domu Towarowego, zaoferuje siedem konceptów gastronomicznych, które dostarczą niezwykłych doznań kulinarnych. Centralnym miejscem nowej przestrzeni będzie bar z wydzieloną strefą na wydarzenia kulturalno-artystyczne i muzykę na żywo.
Pedet Renoma to nowatorska strefa gastronomiczna zlokalizowana od strony Placu Czystego wraz z zewnętrznymi ogródkami restauracyjnymi. Ofertę Pedetu tworzyć będzie siedem autorskich punktów gastronomicznych reprezentowanych przez znanych restauratorów.
Pierwszym z nich jest znana wrocławska Meatologia. Specjalnością lokalu są argentyńskie i amerykańskie steki z bydła rasy Black Angus, japońska wołowina Wagyu oraz szlachetna jagnięcina z Nowej Zelandii. Oprócz skorzystania z oferty gastronomicznej na miejscu odwiedzający lokal mogą również zakupić produkty do domu.
Specjały kuchni włoskiej i hiszpańskiej zaserwuje Giro i Tapas, miejsce tworzone także przez liderów lokalnej gastronomii.
„W przestrzeni PEDETU powstanie znany wrocławski koncept Giro. Będzie tam można spróbować przekroju włoskiej kuchni na czele z pizzą oraz popularnych deserów by Piotr Zabawa. Drugim konceptem tej ekipy będą hiszpańskie tapas, który tworzyć będzie dobrze znany szef kuchni Adrian Bęben. Za Bar i serwowanie autorskich koktajli będzie odpowiedzialna ekipa z takich miejsc jak Forma Płynna, Prosto z Mostu, Do Jutra oraz Poziom 1″, komentuje Marcin Mielczarek, współwłaściciel restauracji GIRO i TAPAS.
Ofertę dla miłośników kuchni azjatyckiej zapewnią koncepty Vietnem i Tajka, które od lat z sukcesem prowadzi pasjonatka i popularyzatorka kuchni azjatyckiej, Linh Nguyen. Kolejna propozycja kulinarna to street-foodowy, The Fry z belgijskimi frytkami oraz hiszpańskimi churrosami. The Fry z powodzeniem prowadzi lokal w innym budynku typu mixed-use z portfela Globalworth, warszawskiej Hali Koszyki.
Czas spędzony w Pedecie Renoma będzie też świetną okazją do skosztowania regionalnych specjałów w nowatorskich odsłonach. Spotkaniom przy stole sprzyjać będzie przyjemne wnętrze z oryginalnym designem. Charakterystycznym elementem wystroju będzie połączenie stylu art-deco i elegancji Renomy. Uwagę gości przykuje neon z logo Pedet nawiązujący do historycznej nazwy Renomy. Za projekt aranżacji Pedetu odpowiada wrocławska pracownia 3XA.
Odwiedzający Renomę będą mogli korzystać także z części restauracyjnej z obsługą kelnerską od strony Pl. Kościuszki, której otwarcie zaplanowano na wiosnę 2024 roku.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter