We wrześniu br. otwarty został nowy lokal Carat Kebab z portfolio „7 Street Łukasz Błażejewski”. Znajduje się przy ul. Kościuszki 25 w Lubaniu.
Carat Kebab wyróżnia się na tle innych miejsc serwujących kebaby dzięki innowacyjnemu podejściu do tradycyjnych smaków. W menu można znaleźć nie tylko klasyczne kebaby podawane na cienkim cieście (lavash), ale również na grubym cieście (turkish bread) lub w formie misy (bowl) jako sałatka. Każdy wariant jest przygotowywany z najwyższą starannością, korzystając z rzemieślniczego mięsa wołowo-baraniego, z kurczaka lub wegańskiego zamiennika o smaku kurczaka.
Co wyróżnia Carat Kebab spośród innych lokali kebabowych, to codziennie przygotowywane na miejscu rzemieślnicze mięsa z całych płatów baraniny oraz sosy, które są komponowane według autorskich receptur z użyciem autorskich mieszanek przypraw.
Oprócz klasycznych wariantów, w menu można znaleźć również unikalne pozycje, takie jak kebab ze świeżymi owocami mango, kebab z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami z kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.
„Jesteśmy dumni, że możemy wprowadzić taką innowację kulinarną do Lubania. Nasz zespół przykłada wielką wagę do jakości i autentycznego smaku. Jesteśmy przekonani, że nasze kebaby zaskoczą i oczarują podniebienia lokalnych gości” – powiedział Łukasz B. Błażejewski z firmy „7 Street”.
PARTNER PORTALU
Z autorskimi recepturami
W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby w nowoczesnym wydaniu. Każdy kebab można zamówić na cienkim cieście (lavash), na grubym lub w misce (bowl – jako sałatka). Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso wołowo-baranie, z kurczaka lub wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Mięso i sosy codziennie robione są w lokalu według autorskich receptur i mieszanek przypraw. W menu poza klasycznymi pozycjami są egzotyczne pozycje jak kebab ze świeżymi owocami mango, z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami z kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.
Z 4. sieciami w portfolio
Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W 2011 sprzedał wszystkie udziały Panu Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza sieciami restauracji „7 Street – Bar & Grill” serwujących dania kuchni amerykańskiej, „Meet & Fit – Slow Food – Burgers” serwującej rzemieślnicze burgery, „Frentzza – Pizza & Friends” oraz lokalami z rzemieślniczym kebabem „Carat Kebab”.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter