„Frentzza Pizza & Friends” kontynuuje ekspansję na Dolnym Śląsku

Siec pizzerii Frentzza – Pizza & Friends otworzyła na początku lutego 2025 r. drugi lokal w Wałbrzychu. Lokal znajduje na wałbrzyskim Podzamczu w wolnostojącym budynku wraz ze strefą pod ogródek letni przy ulicy Blankowej 8c. W lokalu dostępne są 32 miejsca siedzące oraz dodatkowe w ogródku letnim.
Frentzza – Pizza & Friends to marka działająca od 2020 roku w ramach kilku różnych sieci lokali należących do firmy „7 Street Łukasz Błażejewski”.
„Druga pizzeria Frentzza – Pizza & Friends w Wałbrzychu już od pierwszych dni cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem mieszkańców wałbrzyskiego Podzamcza. Otwarcie drugiego lokalu w prawie 100 tysięcznym Wałbrzychu utwierdza nas w przekonaniu, że obrana przez nas strategia serwowania bogatych w jakościowe składniki pizz, w nieco wyższych cenach niż przeciętne pizze naszej konkurencji to dobry kierunek” – przyznaje Łukasz B. Błażejewski, dyrektor generalny właściciel „7 Street”.
Z bogatą ofertą pizzy
Szeroka oferta pizz nie ogranicza się jedynie do klasycznych wariantów z serem mozzarella i pepperoni, czy z szynką. W menu Frentzza znajduje się również bogata selekcja subtelnych pizz z kategorii Italiano, do których składniki są sprowadzane z Włoch oraz duży wybór pizz wegańskich, które powstały z myślą o tych, którzy cenią smak i świeżość roślinnych składników, a także możliwość wyboru roślinnych zamienników mięsa, jak kurczak, szynka, czy kiełbasa pepperoni.
W menu są też pizze z jadalnym złotem, pizza z wywarem z najostrzejszej papryki Trinidad Scorpion 1.500.000 SHU, a także pizza „YES SER!” z ogromnymi serowymi bokami, które można rozciągać w rękach nawet na 1,5 metra.
Sekretem pizz Frentzza jest wyjątkowe ciasto, do którego dodawana jest autorska kompozycja 12 starannie dobranych ziół, nadających jej niepowtarzalny charakter i głęboki, zapadający w pamięć smak. Dbałość o każdy szczegół, od jakości składników po precyzyjny proces wypieku ma zapewnić gościom niezapomniane doznania kulinarne.
Plany ekspansji
Otwarcie drugiej lokalizacji w Wałbrzychu to kolejny krok w ekspansji marki Frentzza, których obecnie funkcjonuje 8. Aktualnie jesteśmy na ostatnim etapie prac remontowych kolejnych lokali, które już niedługo ugoszczą pierwszych klientów w Świdnicy oraz w Toruniu. Każdy z nowych punktów będzie nie tylko miejscem, gdzie można skosztować naszej wyjątkowej pizzy, ale także spotkać się z przyjaciółmi i rodziną, ciesząc się niepowtarzalną atmosferą „Frentzza – Pizza & Friends”.
W portfolio „7 Street”
Frentzza – Pizza & Friends to miejsce gdzie można zjeść klasyczną pizzę z doskonałych tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu w 100% roślinnych pizz, które pozytywnie zaskoczą nie jednego miłośnika mięsa.
Pizze z menu Frentzza to klasyczne kompozycje z włoskich składników przy zachowaniu umiarkowanych cen. W menu oprócz klasycznych pizz dostępne są wegańskie pozycje oraz możliwość stworzenia autorskich pizz z dowolnie wybranych składników. Kwintesencją i wyróżnikiem pizzy Frentzza jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową. Do ciasta dodawana jest autorska mieszanka 12 odpowiednio dobranych przypraw tworząc niepowtarzalny smak, która jest udostępniana lokalom jako już gotowa mieszanka.
Właściciel marki firma 7 Street jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).
Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce.
W 2011 sprzedał wszystkie udziały Panu Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza siecią restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej pod marką „7 Street – Bar & Grill” oraz siecią punktów gastronomicznych serwujących szybkie dania dla osób aktywnych i zwracających uwagę na to co trafia na ich talerz pod marką „Meet & Fit – Slow Food”.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter