Pierwszego dnia wiosny Popeyes pojawi się w kolejnym mieście

Sieć Popeyes debiutuje w Koszalinie otwierając swoją pierwszą restaurację. 21 marca w Forum Koszalin mieszkańcy miasta będą mogli zasmakować kultowej Chicken Sandwich i poczuć wyjątkową atmosferę rodem z Nowego Orleanu. Nowa restauracja mieści się na poziomie +1.

Na gości czekają nie tylko wyjątkowe smaki, ale także muzyka na żywo i niesamowite nagrody dla największych fanów.

Kolejne miasto dołącza do mapy Popeyes. Koszalińscy miłośnicy chrupiącego kurczaka, już w piątek 21 marca o godzinie 10:00 w Forum Koszalin będą mogli spróbować słynnej Chicken Sandwich i autentycznych, luizjańskich smaków.

Atrakcje na otwarcie

Zgodnie z tradycją otwarć Popeyes w Polsce, na pierwszych gości czekają niespodzianki. Trzy pierwsze osoby, które ustawią się w kolejce w specjalnie wyznaczonej strefie na poziomie +1 przed restauracją Popeyes, otrzymają roczne vouchery na darmowe Chicken Sandwich. Dodatkowo, pierwsze 100 osób przed samą restauracją otrzyma kultową kanapkę zupełnie za darmo. To jednak nie wszystko – w dniu otwarcia atmosferę podgrzeje występ energetycznego zespołu Brass Band, który na żywo wprowadzi gości w prawdziwie nowoorleański klimat.

„W naszym zespole żartujemy sobie trochę, że marzec to nasze Popeyes’owe tour de Pologne – co tydzień mamy nowe otwarcie w kolejnym mieście. Tym bardziej cieszy mnie, że jednym z nich jest Koszalin – miasto na północy kraju, blisko Morza Bałtyckiego, gdzie zadebiutujemy w samym sercu miasta, w Forum Koszalin.

Mam nadzieję, że nasze smaki i charakter marki przypadną do gustu mieszkańcom miasta i odwiedzającym je turystom, którzy powitają nas z takim samym entuzjazmem, jak w innych lokalizacjach. Otwieramy się pierwszego dnia wiosny, który potocznie nazywany jest “Dniem Wagarowicza”, jeśli szukacie pomysłu na to, jak spędzić ten czas – zapraszamy do nas na pyszne jedzenie i dobrą zabawę!” – mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce.

Dla miłośników kurczaka

W Popeyes goście zawsze znajdą świeżego, soczystego kurczaka, marynowanego przez 12 godzin, w chrupiącej panierce i podawanego z doskonałymi dodatkami, doprawionymi wyrazistymi przyprawami rodem z Luizjany. Popeyes to nie tylko wyjątkowe smaki, ale również atmosfera, która pozwala poczuć się jak w sercu Nowego Orleanu.

Nowością w ofercie Popeyes jest także pierwszy deser – New Orleans Beignets. To puszyste, lekkie ciastko pieczone w piekarniku, wypełnione czekoladą i posypane cukrem pudrem. Ten klasyczny przysmak prosto z Nowego Orleanu to doskonałe zwieńczenie każdej wizyty w Popeyes.

Plany ekspansji

Popeyes szturmem zdobywa polski rynek – po udanych otwarciach w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdyni, Szczecinie, Wałbrzychu, Oleśnicy i podkrakowskich Mogilanach, przyszedł czas na Koszalin. Marzec to bardzo aktywny czas dla sieci.

Zgodnie z wcześniejszymi deklaracji tylko w tym miesiącu Popeyes ma otworzyć aż 5 nowych restauracji. Każde otwarcie to dowód na to, jak ogromną sympatią darzą markę fani chrupiącego kurczaka. W każdym mieście biją kolejne rekordy, czekając w kolejkach, by zdobyć swoją ulubioną kanapkę.

Popeyes® powstał w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie, szybko zdobywając popularność w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie jako jedna z największych sieci restauracji szybkiej obsługi.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz