Sieć kawiarni Green Caffè Nero umacnia swoją pozycję i wbiła niebieską pinezki w kolejny punkt na mapie Polski. 22 września otworzyła nową lokalizację. Mieści się ona w Galerii Bałtyckiej. To już druga kawiarnia w Gdańsku, a trzecia w Trójmieście.
Nowy lokal mieści się na poziomie -1 galerii, przy wejściu głównym, od strony Dworca Gdańsk Wrzeszcz. W środku czekają 73 miejsca dla gości, idealne na chwile z naszymi sezonowymi jesiennymi pozycjami z menu.
Filozofia Green Caffè Nero opiera się na tworzeniu przytulnych i komfortowych przestrzeni, gdzie jakość idzie w parze z unikalną atmosferą, by naturalnie wkomponować się w lokalne środowisko i stać się jego częścią. Dla marki kluczowy jest też własny zakład produkcyjny, który stanowi gwarancję wysokiej jakości oferty, niezależnie od lokalizacji kawiarni w Polsce.
„Konsekwentnie stawiamy na dbałość o detale, wpisanie się w tkankę miejską, charakterystyczną dla danej okolicy i utrzymywanie najwyższych standardów, niezależnie od skali naszej działalności. Nasz centralny zakład produkcyjny jest gwarantem, że każdy klient, od Wrocławia po Gdańsk czy Gdynię, otrzyma tę samą świeżość i jakość, która jest wizytówką Green Caffè Nero” – dodaje Dorota Pomacho-Pątkiewicz.
W Green Caffè Nero klienci znajdą świeżo parzoną włoską kawę, szeroki wybór herbat liściastych oraz rzemieślnicze bagietki i domowe ciasta.
Od ponad 20 lat cel firmy pozostaje niezmienny: parzyć najwyższej jakości espresso, dla tych, którzy kochają kawę. Oferta składa się z wyboru klasycznych kaw włoskich na bazie espresso special oraz z kaw sezonowych, dostosowanych do pory roku. Do kaw oferuje szeroki wybór dodatków, takich jak: syropy, musy, napoje roślinne, czekolada i cynamon.
Green Caffè Nero to także świeże, naturalne jedzenie. U sprawdzonych, lokalnych dostawców wybierane są produkty, z których przygotowywane jest jedzenie na miejscu i na wynos. Bagietki i croissanty codziennie są wypiekane w naszej kawiarni, a kanapki przygotowywane na miejscu ze świeżych składników. Ciasta i ciasteczka przygotowywane są wg własnych receptur w lokalnej warszawskiej manufakturze.
Debiut w Trójmieście
Pierwsza kawiarnia Green Caffè Nero w Trójmieście otworzyła swoje podwoje 11 czerwca 2025 roku w Gdańsku, przy ulicy Antoniego Słonimskiego 8, w dynamicznie rozwijającej się części kompleksu „Hossa Garnizon”. Kolejną kawiarnię siec otworzyła w Gdyni. Jest ona dwupiętrowa i mieści się przy ul. Władysława IV 40.
Obie lokalizacje zostały starannie wybrane, aby stworzyć miejsca spotkań, pracy i odpoczynku, które staną się integralną częścią miejskiego krajobrazu.
Lokal na Garnizonie w Gdańsku to miejsce, które naturalnie wpisuje się w charakter nowoczesnej, tętniącej życiem dzielnicy.
Dwupiętrowa kawiarnia w Gdyni posiada ogródek i widok na tętniące życiem miasto oraz budynek Waterfront. Od ORP Błyskawica i Akwarium Gdyńskiego dzieli ja zaledwie kilkunastominutowy spacer.
W kawiarni nie zabrakło odniesień do historii i klimatu okolicy, ale są także stałe elementy charakteryzujące naszą markę: biblioteczka, drewno, naturalny kamień oraz przytulne i wygodne sofy i fotele.
„Debiut w Trójmieście to dla nas niezwykle ważny moment, pełen ekscytacji i oczekiwań. Chcemy, aby mieszkańcy regionu przekonali się, że Green Caffè Nero to przestrzeń do spotkań, pracy i relaksu, gdzie doskonała kawa jest zawsze w centrum uwagi” – mówi Dorota Pomacho-Pątkiewicz, prezeska Green Caffè Nero.
„To krok, który podkreśla nasze ambicje w umacnianiu pozycji na polskim rynku. Gdańsk i Gdynia, jako ważne metropolie, stanowią naturalny kierunek ekspansji. Na tym jednak nie poprzestaniemy – kolejne otwarcia w Trójmieście, jak i w nowych miastach, są już na horyzoncie” – dodaje.