21 października został otwarty nowy lokal Sevi Kebab we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej – większy, nowoczesny i wyjątkowy na tle wszystkich dotychczasowych restauracji tej marki. Choć Sevi jest dobrze znane w tym miejscu, nowa przestrzeń to zupełnie nowy rozdział w historii konceptu – pełny świeżości, autentycznego smaku i orientalnego klimatu.
W menu pojawiły się nowe propozycje – w tym nowe, kraftowe mięso o wyjątkowej strukturze, smaku i jakości. W menu zagościł również świeżo wypiekany na miejscu, domowy lawasz, który w połączeniu z nowym mięsem i świeżymi dodatkami tworzy zupełnie nowe doświadczenie kulinarne. Ciepłe światło, aromat przypraw, zapach świeżego pieczywa i parzonej tureckiej herbaty i sprawiają, że można tu poczuć się jak w samym sercu Turcji. To miejsce idealne zarówno na szybki lunch, jak i spokojne spotkanie ze znajomymi, przy pysznym jedzeniu. Nowe Sevi to nowy smak, ale też większa przestrzeń i odświeżony wystrój, które łączą nowoczesność z ciepłem tureckiej gościnności.
Z okazji otwarcia Sevi Kebab przygotował promocję dla wszystkich fanów kebaba –Ekmek, Lawasz, Sebze i zestawy za połowę ceny. To niepowtarzalna okazja, by spróbować nowego mięsa i zachwycić się smakiem Sevi na nowo.
„Sevi Kebab w Galerii Dominikańskiej to nowy rozdział w historii naszej marki. Ten lokal wyznacza kierunek, w jakim chcemy iść – to połączenie jakości, nowoczesnego designu i autentycznego smaku. Wierzymy, że stanie się on wzorcowym miejscem, które otworzy nową erę dla Sevi Kebab” – podkreśla przedstawiciel marki.
Nowe Sevi Kebab to nie tylko kebab, to podróż do Turcji bez biletu lotniczego – pełna zapachu świeżego pieczywa, orientalnych przypraw i prawdziwej pasji do jedzenia.
Sevi Kebab ma wiele lokalizacji w galeriach handlowych
Sevi Kebab to sieć restauracji oferująca autentyczną kuchnię turecką, ze szczególnym naciskiem na różnorodne warianty kebaba. Firma podkreśla wykorzystanie oryginalnych receptur oraz świeżych składników, przygotowywanych przez kucharzy tureckiego pochodzenia. W ofercie znajduje się klasyczny kebab, tortille, a także tureckie zestawy, dania wegetariańskie z falafelem oraz inne specjały.
Sevi Kebab wyróżnia: autentyczność – potrawy przygotowywane są przez rodowitych Turków, którzy dbają o zachowanie tradycyjnych smaków i metod przygotowania, szeroka oferta – w menu znajdują się klasyczne kebaby w tortilli, bułce lub na talerzu, a także tureckie specjały takie jak dürüm, döner, pide czy Stambuł, świeżość i jakość – potrawy są przygotowywane na oczach gości z wysokiej jakości składników, co zapewnia ich świeżość i smakowitość, opcje dla każdego – oferowane są zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie, co sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Sevi Kebab ma wiele lokali, które znajdują się w galeriach handlowych w różnych miastach Polski, takich jak Rzeszów, Kielce, Kraków, Katowice, Wrocław, Poznań, Lubin i Elbląg.
Sevi Kebab jest jednym z konceptów rozwijanych przez Wrocławską Akademię Kulinarna. Firma ta zarządza kilkoma markami gastronomicznymi, w tym: Lulu Cafe, Kuchnia Marché, Sevi Kebab, Express Oriental, Asia Mama, Lepione.