Thai Wok wychodzi na ulice jako Thai Wok Street

Thai Wok Street to nazwa nowego konceptu marki Thai Wok, popularnej sieci restauracji QSR (quick service restaurant) w segmencie azjatyckim. Marka dotychczas bliżej znana klientom galerii handlowych otwiera uliczne punkty gastronomiczne, które wpisują się w nową strategię biznesową spółki.

Sieć Thai Wook rozwijała się dotychczas głównie w centrach handlowych. Teraz dewersyfikuje rozwój.

Odpowiedź na potrzeby klientów

Thai Wok Street jest odpowiedzią na liczne zapytania klientów dotyczące nieobecności marki w przestrzeni miejskiej czy popularnych miejscach spotkań.

– Dla nas był to naturalny krok w rozwoju, być tam, gdzie są nasi klienci. Towarzyszyć im w ich codziennych miejscach funkcjonowania i dostarczać szybki i świeży posiłek poza domem –
mówi Bartosz Brusikiewicz, dyrektor zarządzający siecią Thai Wok.

PARTNER PORTALU

Kaufland

Na początek Warszawa

W menu Thai Wok Street znajdziemy typowo uliczne dania kuchni tajskiej takie jak pad thai. Wszystkie potrawy przygotowywane są na świeżo na oczach klientów, dzięki czemu
możemy poczuć uliczny charakter tego konceptu. Leżaki, graffiti i planowane aktywności w tych punktach mają sprawić, że nie będzie to tylko miejsce serwowania jedzenia, ale
również miejsce luźnych spotkań w gronie przyjaciół.

Pierwszy stacjonarny lokal Thai Wok Street został otwarty na Powiślu przy ul. Solec 81B w pobliżu Warszawa Powiśle. Drugi lokal znajduje się na Ochocie na ul. Rokosowskiej 8.
Marka Thai Wok Street w okresie wakacyjnym w formie pop-upowej, będzie się również pojawiać w kultowych warszawskich miejscach. Uliczne dania z woka serwować będzie
m.in. Dung Nguyen, który tworzy receptury dań i sosów w Thai Woku.

Boom na kuchnię azjatycką

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz

Kuchnia azjatycka to najszybciej rosnący segment rynku restauracji na świecie. Jak podaje Washington Post tempo wzrostu jest znacznie większe niżeli kuchni bliskowschodniej,
włoskiej i amerykańskiej łącznie. Polacy również pokochali kuchnię azjatycką, która już ni tylko kojarzy się z typowymi barami szybkiej obsługi. Coraz więcej osób szuka różnorodności w codziennych posiłkach zachowując przy tym jakość i świeżość. Kuchnia tajska jest jedną z 10 najzdrowszych kuchni świata.