
Nowy koncept kawiarniany w Manufakturze

W łódzkiej Manufakturze otworzyła się nowa autorska kawiarnia, Dobro&Dobro Cafe. W menu znajdują się nie tylko klasyczne kawy, ale także kawowe wariacje, lemoniady i shake’i. Nowy najemca oferuje również śniadania, desery oraz lunche. A to wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury – Qulinarium.
Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od… najmniejszej kawiarni w Polsce – wpisanej do księgi rekordów! Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium, czyli strefie, gdzie w jednym miejscu można znaleźć ponad trzynaście różnych kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos.
Dobro&Dobro to, jak podkreślają przedstawiciele sieci, przede wszystkim: dobra kawa, jedzenie, ludzie i miejsce. Kawiarnia w Manufakturze jest artystyczną wizytówką jej twórców, gdzie każdy znajdzie dla siebie chwilę na relaks i garstkę inspiracji – tych smakowych, jak i wizualnych.
Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w ciepłym pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy i oznacza… dzielenie się dobrem. Z tego powodu koncepcja marki idealnie wpisuje się w refurbishment dawnego food courtu, a dzisiejszego Qulinarium Manufaktury znajdującego się na pierwszym piętrze centrum.
– Wyspa w Manufakturze jest jedynym naszym punktem w galerii handlowej. To dla nas cenne doświadczenie w rozwoju sieci Dobro&Dobro. W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polsce – mówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro. – „Zdecydowaliśmy się na otwarcie punktu w Manufakturze, ponieważ jest to miejsce, które ciągle się rozwija oraz dostosowuje się do nowych tendencji biznesowych” – dodaje.
