Manufaktura zaprasza do wyjątkowego baru

Lwowska Pijana Wiśnia kontynuuje ekspansję w Łodzi – po ciepłym przyjęciu pierwszego lokalu, właściciele zdecydowali się na otwarcie drugiego baru właśnie w Manufakturze. Charakterystyczny kiosk ozdobiony wiśniami można znaleźć na rynku Manufaktury obok Elektrowni.

Nowo otwarty punkt w Manufakturze jest wierny koncepcji wystroju swoich siostrzanych lokalizacji, których jest już ponad 30. Zamiast klasycznych stołów – wysokie stoliki barowe, a w menu tylko jeden punkt – pyszna, wiśniowa nalewka, serwowana w przepięknych kieliszkach, wypełnionych po same brzegi. Pomimo niewielkiej przestrzeni nowego łódzkiego lokalu (15 mkw), wystrój robi wrażenie. Pierwsze co rzuca się w oczy to wszechobecne słoje, butle i butelki z nalewką. Zawieszone na ścianach i suficie pięknie mienią się wiśniową czerwienią, co dodaje miejscu uroku i niepowtarzalnego klimatu. Pijaną Wiśnię znajdziemy na rynku Manufaktury, w pawilonie obok Elektrowni.

Sieć 30 lokali

Oryginalny koncept Pijanej Wiśni podbija serca gości także poza granicami Polski. Na Ukrainie, skąd wywodzi się marka, jest już ponad 30 lokali. Dodatkowo nalewki możemy napić się w Mołdawii czy Rumunii. Kiosk w Manufakturze to już druga lokalizacja w mieście. Poza Łodzią dwa lokale posiada tylko Warszawa. – Manufaktura tętni życiem o każdej porze, a na rynku zawsze się coś dzieje. Cieszymy się, że będziemy mogli współtworzyć wyjątkową atmosferę tego miejsca – wybór lokalizacji uzasadnia Dima Golubiew, właściciel pijalni..

Pijana Wiśnia to tradycja sama w sobie. Słodka, ale nieprzesłodzona nalewka to znak rozpoznawczy Wiśni, która swoją działalność rozpoczęła we Lwowie. Ukraiński trunek był zawsze obecny w domach – robiły go niemal wszystkie gospodynie, a jego niepowtarzalny smak znała każda młoda kobieta. Co ciekawe, buteleczka nalewki była także idealnym podarunkiem podczas randek.
Właśnie ten smak i historię chcą przekazać swoim gościom twórcy Pijanej Wiśni. Nalewka składa się tylko z 3 składników: najlepszych soczystych wiśni, alkoholu i cukru, a robiona jest według tradycyjnego galicyjskiego przepisu. – Produkcja nalewki trwa miesiąc. Trunek przechodzi przez wiele etapów odciskania i filtracji, później trafia do dębowych beczek, gdzie młody napój miesza się z dojrzałą już nalewką i otrzymuje swój pyszny smak. – mówi Dima Golubiew.

Pod zarządem APSYS

Właścicielem Manufaktury jest Union Investment Real Estate GmbH – wiodąca międzynarodowa firma inwestycyjna specjalizująca się w otwartych funduszach nieruchomości dla inwestorów indywidualnych i instytucjonalnych.
Zarządca Manufaktury jest  APSYS, jeden z wiodących operatorów branży nieruchomości komercyjnych w Polsce i we Francji. Spółka realizuje działania w segmencie nieruchomości handlowych, projektach mixed-use, inwestycjach mieszkaniowych oraz w obszarze zarządzania powierzchniami biurowymi. Firma powstała w 1996 roku i działa jako inwestor, deweloper, agent ds. najmu, menadżer projektu oraz zarządca nieruchomości.
Tworzy innowacyjne, „szyte na miarę” projekty uwzględniające specyfikę danego miejsca, kontekst społeczny oraz środowisko naturalne. Do największych inwestycji firmy należą Manufaktura w Łodzi oraz Posnania w Poznaniu. APSYS Polska zarządza obecnie ponad 1 000 000 mkw. GLA w 25 obiektów handlowych zlokalizowanych w 16 największych miastach w kraju.

Newsletter SCF News | Retailnet.pl

Codzienny newsletter dla profesjonalistów rynku centrów handlowych