scf-news-retailnet-pl-logo-white.svg

Ryan Lee powołany na stanowisko CEO w Atrium European Real Estate

Atrium - Ryan Lee_2

Z dniem 31 maja bieżącego roku Ryan Lee objął stanowisko CEO w Atrium European Real Estate. Zmiana ta jest częścią proaktywnego planu sukcesji uzgodnionego przez Zarząd AERE i jego udziałowców. Nowy CEO jest związany ze spółką od 2015 roku i do tej pory pełnił funkcję Dyrektora Finansowego Grupy Atrium.

W ciągu siedmiu lat współpracy z Atrium, Ryan Lee pokazał swoim zapałem, skupieniem na realizacji zadań, kreatywnością i sprawdzonymi umiejętnościami przywódczymi, że jest idealnym kandydatem na stanowisko CEO spółki. Nominacja ta oznacza ciągłość w sposobie zarządzania i świadczy o inwestycji w silny management Atrium oraz w działalność firmy, budowanej od lat na solidnych fundamentach.

Na nowym stanowisku Ryan zastąpi Liada Barzilai, związanego z Gazit i Atrium od ponad 15 lat, którego rozwój zawodowy był historią sukcesu obu spółek. Atrium w pełni szanuje decyzję Liada o kontynuowaniu kariery poza Gazit/Atrium. Do końca 2022 pozostanie w spółce w charakterze doradcy i będzie aktywnie wspierał przejęcie obowiązków przez Ryan’a.

Ryan dołączył do Grupy Atrium w lutym 2015 r., a w kwietniu tego samego roku został mianowany Dyrektorem Finansowym. Posiada 30-letnie międzynarodowe doświadczenie finansowe. Zanim dołączył do Atrium przez sześć lat pracował na wysokich stanowiskach w spółkach prywatnych w Europie Środkowo-Wschodniej. Ponadto, w latach 1990-2009 pełnił funkcje finansowe na szczeblu kierowniczym i zarządczym w Japan Tobacco International oraz Unilever plc i spółkach zależnych grupy.

Atrium jest wiodącym właścicielem, zarządcą i deweloperem centrów handlowych z ofertą modową, rozrywkową i gastronomiczną oraz mieszkań na wynajem w Europie Środkowej. Firma koncentruje się przede wszystkim na obiektach o dominującej lokalnie pozycji, położonych w najlepszych lokalizacjach miejskich. Atrium posiada portfel 26 aktywów o wartości 2,3 mld euro i powierzchni najmu brutto (GLA) wynoszącej ponad 760 000 mkw.

W lutym 2020 roku Atrium ogłosiło strategię dywersyfikacji swojego portfela poprzez inwestowanie i zarządzanie mieszkaniami na wynajem, ze szczególnym uwzględnieniem Warszawy.

PARTNERZY
PULS RYNKU
SCF DATABASE

Firmy

atrium-logo
developer/inwestor
Grupa Atrium to właściciel, zarządca i deweloper centrów handlowych działający w Europie Środkowo-Wschodniej. W portfolio Grupy znajduje się 26 centrów…
Baza danych
logo blue SCF News - Retailnet.pl-clear
Codzienny newsletter

dla profesjonalistów rynku centrów handlowych: najemców, deweloperów i inwestorów.

* indicates required